Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Έρευνα: Οκτώ στους δέκα τουρίστες επιστρέφουν στη Χαλκιδική

 

Όποιος επισκέπτεται τη Χαλκιδική επιστρέφει ξανά στο μέλλον, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το American College of Thessaloniki (ACT) σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής (ΤΟΧ) την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 34ης έκθεσης Philoxenia, οκτώ στους δέκα τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στο μέλλον. Μάλιστα, από όσους συμμετείχαν στην έρευνα, περίπου έξι στους δέκα (59%) είχαν βρεθεί στην περιοχή και στο παρελθόν.

Οι εννέα στους δέκα επισκέπτες της Χαλκιδικής μένουν στην περιοχή τουλάχιστον επτά ημέρες, με το μέσο όρο διαμονής να ανέρχεται σε 9,39 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες, στη Χαλκιδική, από τη μέχρι στιγμής ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας (έχουν αναλυθεί 800 απαντήσεις από δείγμα 1.500 ατόμων), πρώτοι ήταν οι Βρετανοί τουρίστες (20,85%) και ακολούθησαν οι Γερμανοί (10,03%), οι Ρώσοι (5,17%) και οι Γάλλοι (4,39%). Το μεγαλύτερο ποσοστό πάντως υπάγεται στην κατηγορία «Άλλοι» και αφορά κατά κύριο λόγο Βαλκάνιους.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των τουριστικών πακέτων (54,86%) στη Χαλκιδική κοστίζουν από 700 έως 1.500 ευρώ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Μητάκη στο voria.gr.