Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Έρευνα: Ανθεκτικός ο τομέας του τουρισμού παρά την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων

Δεν φαίνεται να τρομάζουν τους Ευρωπαίους οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ανεπηρέαστοι παραμένουν και οι ταξιδιώτες από την Αμερική και την Άπω Ανατολή, πραγματοποιώντας περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την προ των επιθέσεων περίοδο.

Όπως αναφέρει έρευνα της ForwardKeys ο κλάδος των ταξιδιών την περίοδο που διανύουμε παραμένει ιδιαιτέρως ανθεκτικός αφού πραγματοποιούνται 16 εκατ. ημερήσιες συναλλαγές κρατήσεων.

Συνήθης συμπεριφορά των ταξιδιωτών είναι να εντοπίζουν εναλλακτικούς προορισμούς επιστρέφοντας σε άλλους που είχαν πληγεί στο παρελθόν από επιθέσεις, δήλωσε ο CEO της ForwardKeys, Olivier Jager, επισημαίνοντας πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμόζονται γρηγορότερα στα νέα δεδομένα.

Όπως μάλιστα αποδεικνύει η έρευνα της ForwardKeys, μετά από ένα χρόνο, τα ταξίδια από μακρινούς προορισμούς επανέρχονται, φθάνοντας σε επίπεδα ανώτερα από την περίοδο πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στη Μπανγκόγκ.

Πηγή: www.insider.gr