Κυριακή 19 Μαϊου 2024

Επτά ενδιαφερόμενοι για το νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια ενοικίαση κτηρίου (φωτογραφία) της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, σχεδόν στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Οι προσφορές κατατέθηκαν στο τέλος Μαΐου στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας των πρώην εργαζόμενων της Αγροτικής Τράπεζας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι συνολικά επτά, με τον όμιλο Λασκαρίδη της γειτονικής “Μεγάλης Βρεταννίας”, να βρίσκεται μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, σε συνεργασία με την Hard Rock International και το δίδυμο των Π. Κελέση και Γ. Ανδρικόπουλου, οι οποίοι ενισχύουν τη θέση τους στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, έχοντας προχωρήσει στη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού 142, Athenaeum Grand Hotel. Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για το Athenaeum Grand Hotel.

Ο επενδυτής που θα αναλάβει τη μακροχρόνια διαχείριση του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στη γωνία Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2, διαθέτει εννέα ορόφους και συνολική επιφάνεια 13.244 τ.μ., θα πρέπει να καταβάλλει ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του 5άστερο ξενοδοχείο.

Το ακίνητο κατασκευάστηκε προς το τέλος της δεκαετίας του ’50 και σ’ αυτό λειτούργησε αρχικά το ξενοδοχείο King’s Palace, ενώ αργότερα και μέχρι το 2013 φιλοξενούσε κατάστημα και διευθύνσεις της Αγροτικής Τράπεζας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr