Κανένα όφελος δεν αποφέρει στην τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα, η πρακτική του lunch basket που εφαρμόζεται και στα ξενοδοχεία της Ρόδου για τους πελάτες τους.
Η τακτική αυτή, του να παίρνουν δηλαδή οι τουρίστες τρόφιμα από το ξενοδοχείο, ως κολατσιό, όταν φεύγουν κάθε πρωί από αυτό κυρίως για τις εκδρομές και τις βόλτες τους, αποδεικνύεται επιζήμια όχι μόνο για την ίδια την επιχείρηση, αλλά και για τα νησιά.
Από αυτή την τακτική, πλήττεται η τοπική οικονομία, επειδή οι τουρίστες δεν ξοδεύουν τίποτα για αγορές και υπηρεσίες.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αποφάσισε λοιπόν, να παρέμβει ώστε να σταματήσει αυτή η πρακτική που αποβαίνει επιζήμια όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία γενικότερα και έτσι από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια για να μπει φρένο στο φαινόμενο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, «η πρακτική αυτή τείνει να εξελιχθεί σε διατροφική βόμβα». Όπως εξήγησε, η τακτική του να παίρνουν οι τουρίστες τρόφιμα μαζί τους με συνθήκες καύσωνα, χωρίς σωστή συντήρηση και να τα καταναλώνουν μετά από ώρες, είναι κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους ενώ πολλές φορές προκαλούνται αρνητικά σχόλια για την ποιότητα των τροφίμων δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές λόγω των παραπάνω συνθηκών.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Πάππου, αυτό το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της χαμηλής εισοδηματικής στάθμης τουριστών, που έρχονται στη Ρόδο και οι οποίοι επισκέπτονται το νησί αγοράζοντας φθηνά πακέτα. Είναι λοιπόν επόμενο να μη διαθέτουν χρήματα για δαπάνες και φροντίζουν να περνούν τις διακοπές τους με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα.
Πηγή: www.rodiaki.gr