Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε ΗΠΑ και Μεξικό

 

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας προς την Ελλάδα πραγματοποιεί στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά επαφών με κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, με διακεκριμένους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης.

 

 

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος του Υπουργού έχουν ως εξής:

– Την Παρασκευή 23/04, στην Ατλάντα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Delta Air Lines» Glen Hauenstein και με ανώτατα στελέχη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

– Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της American Jewish Committee, με Ελληνοαμερικανούς βουλευτές και επιχειρηματίες, καθώς και με την ηγεσία της Ομογενειακής Οργάνωσης «AHEPA HELLAS».

– Το Σάββατο 24/04, ο Υπουργός Τουρισμού θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, αρχικά με την Poly Potter Επίτιμη Πρόξενο της Κύπρου στην Ατλάντα και μέλος του ΔΣ της «PSEKA» και ακολούθως με τον Marc Zaronski, Επίτροπο Τουρισμού.

– Την Κυριακή 25/04 και τη Μεγάλη Δευτέρα 26/04, ο κ. Θεοχάρης θα βρίσκεται στο Κανκούν του Μεξικού για συναντήσεις και συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τους Υπουργούς Τουρισμού Ισπανίας και Πορτογαλίας, καθώς και με τον Greg O’ Hara, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή του «Certares», ενός από τους μεγαλύτερους μετοχικούς ομίλους τουρισμού στον κόσμο. Στο πορτφόλιο του «Certares» ανήκουν εταιρείες όπως η «American Express Travel», η «Travel Leaders Group», τμήμα του «Trip Advisor» κ.ά.

– Θα ακολουθήσει σύσκεψη του κ. Θεοχάρη με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb, το Γραμματέα Τουρισμού του Μεξικού Miguel Torruco, παρουσία άλλων επισήμων, καθώς και της Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) Gloria Guevara. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη θα συζητήσουν ζητήματα σχετικά με την άρση των περιορισμών στις διεθνείς τουριστικές μετακινήσεις.

– Τη Μεγάλη Δευτέρα 26/04, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συσκέψεις με εξέχοντες παράγοντες της αμερικανικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως ο Chris Nassetta, Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού Ομίλου «Hilton», ο Kike Sarasola, Πρόεδρος του οργανισμού «Room Mate», ο Craig Smith, Πρόεδρος της «Marriott International» κ.ά.

– Τη Μεγάλη Τετάρτη 28/04, ο Υπουργός Τουρισμού θα επιστρέψει στις ΗΠΑ. Στο Ντάλας του Τέξας ο κ. Θεοχάρης θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας «American Airlines».

– Τέλος, το ταξίδι του κ. Θεοχάρη στην Αμερική θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 29/04, στο Σικάγο. Εκεί ο Υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου «United Airlines» Brett Hart και κατόπιν με τον Πρόεδρο και CEO του «Chicago Marathon» της «Bank of America» Carey Pinkowski.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media