Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Επισκεφθείτε 9 & 10 Απριλίου το Moxy Athens City και κερδίστε μια διανυκτέρευση

Η DIMAND συμμετέχει και φέτος στο OPEN HOUSE Athens που επιστρέφει με δια ζώσης ξεναγήσεις, μετά από δύο χρόνια «από απόσταση».

Υποδέχεται στο Moxy Athens City (φωτογραφία) το κοινό, ενώ παράλληλα στηρίζει ως αποκλειστικός χορηγός, τη δράση OPEN OFFICE.

Η DIMAND, δίνει σε κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο της Αθήνας που θα πιστοποιηθεί με LEED Gold και μάλιστα έχει την υπογραφή της Marriott.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Moxy Athens City, που θα είναι ανοικτό για το κοινό το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 και αποτελεί το τέλειο σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψει ο επισκέπτης τα «θέλγητρα» της Αθήνας, από την Ακρόπολη μέχρι τη γραφική γειτονιά της Πλάκας.

Η εμπειρία Moxy Athens City ξεκινά από το εντελώς πρωτότυπο check – in στη reception – Bar Moxy, το οποίο θα αποτελεί το σημείο συνάντησης των επισκεπτών και του ποικιλόμορφου κοινού της πόλης.

Τα 200+1 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι μοναδικά σχεδιασμένα και εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φωτισμούς led, που ενεργοποιούνται με την κίνηση, για μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Προσφέρουν φορητή συνδεσιμότητα που συμπληρώνεται με μεγάλες οθόνες HDTV και λειτουργία airplay.

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Κοκκίνου – Κούρκουλα και Divercity Architects κατάφεραν να προσδώσουν δυναμισμό, καινοτομία και δημιουργικότητα στο ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, το οποίο άλλοτε στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Όσοι επισκεφθούν το ολοκαίνουριο και πιο fun green ξενοδοχείο της Αθήνας, θα μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση με έπαθλο μια διανυκτέρευση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

1. Να ακολουθήσουν τις σελίδες @dimand_s.a @moxyathenscity @openhouseathens και
2. Να αναρτήσουν στο λογαριασμό τους στο Instagram μια φωτογραφία από την επίσκεψή τους κάνοντας χρήση του hashtag #DimandMoxyCompetition

Όροι και περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν διαθέσιμες στη σελίδα της DIMAND στο Instagram.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 11 Απριλίου, τα μεσάνυχτα (00.00) και ο νικητής θα αναδειχθεί μέσα από κλήρωση και θα ανακοινωθεί στις 18/04.

Η παράλληλη δράση OPEN OFFICE, την οποία στηρίζει, ως αποκλειστικός χορηγός, η DIMAND, έχει ως στόχο να αναδείξει τα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας και να συστήσει καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες που ξεχωρίζουν.

Μέσα από μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε τέσσερα αρχιτεκτονικά γραφεία, οι αρχιτέκτονες ξεναγούν το κοινό στο χώρο τους και μιλούν για το επάγγελμά τους, τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίον εργάζονται και δημιουργούν.

Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube.

Τα γραφεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:

A&M ARCHITECTS
PILA STUDIO
K_STUDIO
AGIS MOURELATOS | ARCHITECTS

 

Λίγα λόγια για την DIMAND S.A.

Η DIMAND είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων. Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτηρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate και αποτελώντας πλέον πρότυπο διεθνώς. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, καθώς και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εμβληματικά έργα της είναι μεταξύ άλλων, ο Πύργος του Πειραιά που αποτελεί το πρώτο πολυώροφο «πράσινο» κτήριο στην Ελλάδα, η ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος σε συνδυασμό με την αστική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου, το κτήριο γραφείων που ανήκε στην Ελευθεροτυπία, καθώς και η ανακατασκευή του κτηρίου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας.

 

Λίγα λόγια για το Moxy Athens City

Το ιστορικό «Σαρόγλειο Μέγαρο» όπου άλλοτε στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, αλλάζει χρήση και από τις 29 Μαρτίου 2022, επανασυστήνεται στο κοινό ως Moxy Athens City με την υπογραφή της Marriott.

To 4 αστέρων ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 στην πλατεία Ομονοίας, είναι το πρώτο της αλυσίδας MoxyHotels στην Αθήνα και το πρώτο στην Ελλάδα που θα πιστοποιηθεί σε επίπεδο GOLD κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED.

Η χρήση καινοτόμων λύσεων και υλικών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ακολουθεί πιστά την ταυτότητα των ξενοδοχείων ΜΟΧΥ, αλλά και όλων των έργων της DIMAND Α.Ε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φυτεμένο δώμα το οποίο δημιουργεί ευχάριστες οπτικές συνθήκες και συμβάλλει στην αναβάθμιση του μικροκλίματος της περιοχής, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, αλλά και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη εντός των αστικών κέντρων.

Στη διακόσμηση κυριαρχούν τα έντονα χρώματα με pop αναφορές που δημιουργούν μια νεανική και ζωντανή ατμόσφαιρα, ενώ τα 200 + 1 δωμάτια του Moxy Athens City κοσμούν graffiti που δημιουργήθηκαν από το διεθνούς φήμης Έλληνα street artist B.

 

Λίγα λόγια για το OPEN HOUSE Athens
Το Open House Athens περιλαμβάνει δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε περισσότερα από 50 κτήρια και χώρους, μέσα από τρεις διαφορετικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά.

Τα κτήρια που ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό είναι ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώροι κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας και μνημεία, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.