Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Epirus Trail: Mε μήκος 370 χλμ. το μεγαλύτερο μονοπάτι που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα

Mε μήκος 370 χλμ., το Epirus Trail είναι το μεγαλύτερο μονοπάτι που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό να συνδράμει περαιτέρω στην αναβάθμιση του πεζοπορικού – και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Το Epirus Τrail ξεκινάει από το Γράμμο, διασχίζει σε δύο κλάδους το Σμόλικα και την Τύμφη με τις χαράδρες του Αώου και του Βίκου και καταλήγει στο Μαυροβούνι και στο Μέτσοβο.

Από εκεί, ως ένας κλάδος ενιαίος, συνεχίζει νότια στο Περιστέρι (ή Λάκμος) και καταλήγει στα Τζουμέρκα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Χωρισμένο σε τρεις κλάδους (σκέλη) και σε 28 ημερήσια τμήματα -σε αποστάσεις περίπου ανά 15 χιλιόμετρα- διασχίζει εντυπωσιακά βουνά και ποτάμια, περνάει από όμορφα παραδοσιακά χωριά και ορειβατικά καταφύγια όπου οι επισκέπτες πεζοπόροι θα βρίσκουν κατάλυμα και φαγητό.

Από 18 ως 26 Μαΐου 2020, ο Παναγιώτης Παναρίτης πραγματοποίησε την πρώτη συνεχόμενη διάσχιση του Epirus trail 370 χλμ. με πλήρη αυτονομία και χωρίς υποστήριξη.

 

Δείτε το video

Η ιστοσελίδα του Μονοπατιού (www.epirustrail.gr)

Επίσης υπάρχει διαθέσιμη μια πάρα πολύ καλή εφαρμογή για android κινητά (σε ελληνικά και αγγλικά σε πρώτη φάση), που παρέχεται δωρεάν (google play/epirus trail).

Εκεί μπορεί κάποιος να μάθει πάρα πολλά στοιχεία για τα 28 ημερήσια τμήματα του Μονοπατιού και ότι σχετίζεται με αυτό, ενώ μπορεί και να τα ακολουθήσει με τη βοήθεια της πλοήγησης.

Υ.Γ. Ενημερωτικά από ότι γνωρίζουμε το μονοπάτι σε πλήρη έκταση δεν έχει τελειώσει από σημάνσεις και υποστηρικτικά έργα που πρέπει να γίνουν.

 

Πηγή: Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media