Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Οι επιπτώσεις της πτώχευσης του Thomas Cook σε ξενοδοχεία της Κύπρου

 

Η πτώχευση του Thomas Cook θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στον τουριστικό τομέα της Κύπρου.

Κατ’ αρχάς, πολλοί Κύπριοι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί με ταξιδιωτικά πακέτα της Thomas Cook.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες υψηλής ζήτησης, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το συνολικό ποσό εκτιμάται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ και οι πιθανότητες να πάρουν τελικά τα χρημάτά τους είναι ελάχιστες.

Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία υπολόγιζαν να παραμείνουν ανοιχτά έως το τέλος Νοεμβρίου λόγω των συμφωνιών που είχαν κάνει με τον Thomas Cook, μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις, πιθανότατα θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους δύο μήνες νωρίτερα.

Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τις ίδιες, λιγότερους φόρους για το κράτος και περισσότερη εποχιακή ανεργία.

Πολλά ξενοδοχεία της Κύπρου είχαν αποκλειστικές συμφωνίες με την Thomas Cook, που κάλυπταν το 80% της πληρότητας των ξενοδοχείων. Ενώ κάποια άλλα ξενοδοχεία εξαρτώνταν 100% από τις συμφωνίες με την Thomas Cook, που σημαίνει ότι αν δεν βρουν λοιπόν κάποια εναλλακτική, είναι προφανές ότι αρκετές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν το 2020.

Οι ξενοδόχοι έχουν ξεκινήσει ήδη να σκέφτονται εναλλακτικές για το καλοκαίρι του 2020, αλλά αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ακόμα και αν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλα τουριστικά – ταξιδιωτικά πρακτορεία, αυτά θα ζητήσουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στα ξενοδοχεία.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media