Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Επιμελητήριο Ζακύνθου: Γαστρονομικές διαδρομές για την προβολή του νησιού μέσω της γαστρονομίας

H Επιτροπή Αγροτουρισμού, Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, σχεδιάζει γαστρονομικές διαδρομές για την προβολή του νησιού ως τουριστικός προορισμός μέσω της γαστρονομίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγροτουρισμού, Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων του Επιμελητηρίου Ζακύνθου:

«Η γαστρονομία κατέχει προνομιακή θέση στο νέο μοντέλο τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη σ’ όλο τον κόσμο, που με λίγα λόγια ονομάζεται «τουρισμός εμπειρίας».

Η ιστορία ενός τόπου, το κλίμα, η οικονομική κατάσταση και ένα πλήθος άλλων παραγόντων δεν είναι άσχετα από τις τοπικές συνταγές και δημιουργίες, αντιθέτως εμπεριέχονται στο φαγητό κι αποτελούν ένα ακόμα ταξίδι γνώσης για τον επισκέπτη στον πολιτισμό του προορισμού.

 

 

Θα σχεδιάσουμε γαστρονομικές διαδρομές, συμπόσια όπου το φαγητό, ο τόπος, το περιβάλλον, όλα, συνηγορούν ώστε το ταξίδι να είναι κάτι περισσότερο από γεύση και να μετουσιώνεται σε γνώση και πολιτιστική εμπειρία.

Γαστρονομικές κοινότητες, εκπαίδευση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού, πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων.

Εντάσσουμε στα projects τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα. Το ελαιόλαδο, το κρασί, τη σταφίδα, τα τυριά μας, το χοιρομέρι. Δημιουργούμε υπεραξία και πολλαπλασιαστές για το νησί μας».

 

Πηγή: www.imerazante.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media