Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Επίδειξη της γαστρονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκπροσώπους γαλλικών tour operators και δημοσιογράφους

Με αρώματα και χρώματα της Δυτικής Ελλάδας πλημμύρισε το L’Atelier des Chefs στο  Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του 9ου Sympossio Greek Gourmet Touring με θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο cooking studio του Παρισιού, Έλληνες σεφ παρουσίασαν τις γευστικές πελοποννησιακές συνταγές βασισμένες σε προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας, σε επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

«Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, τη μεταφέραμε στο Παρίσι στο Sympossio Greek Gourmet Touring, που αποτελεί μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού, με σκοπό την προβολή της αυθεντικής Ελλάδας στο εξωτερικό» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, παραπέμποντας σε εγχώρια προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, πατάτες, οπωροκηπευτικά και φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εδεσμάτων με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας και μέσω αυτής την προώθηση του ισχυρού παραγωγικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, μέσα από το «Sympossio Greek Gourmet Touring» και τις συνταγές του, παρουσιάστηκαν τουριστικοί προορισμοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται ορόσημα που όχι μόνο διαμόρφωσαν την Ελληνική σκέψη, αλλά σημάδεψαν το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και η Μονή Αγίας Λαύρας από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων από τους Τούρκους, το ηρωικό Μεσολόγγι, παγκόσμιο σύμβολο θυσίας» περιέγραψε ο κ. Καρπέτας.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Παρίσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας είχε επαφές με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι φέτος αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο αεροδρόμιο του Αράξου κατά 15%. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον Γάλλων να επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2018, διοργανώνεται από τον όμιλο ALDEMAR για 9η συνεχή χρονιά και διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Sympossio, το μοναδικό, εξαγωγικό όχημα προβολής του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, συνέχισε τις δράσεις του στο Παρίσι, καθώς  φιλοξενήθηκε στο χώρο του L’Atelier des Chefs υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του.

 

Δείτε το video