Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Επετειακή γενική συνέλευση και βραβεύσεις από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Με δύο εκδηλώσεις ξεκίνησε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων (ΕΞΝΙ) τις εργασίες της για τη νέα χρόνια, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για απολογισμό πεπραγμένων και θέσπιση νέων στόχων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και μετά ακολούθησε η βράβευση προσωπικοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Grand Serai και ολοκληρώθηκαν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μετά το λόγο πήραν τα μέλη της ΕΞΝΙ που είχαν την ευκαιρία να θέσουν σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση προσωπικοτήτων που βοήθησαν στην προβολή και ανάπτυξη του προορισμού.

Αυτή ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου της ΕΞΝΙ Στάθη Σιούτη, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας της Ένωσης και ευχαρίστησε τα ιδρυτικά μέλη, χωρίς τα οποία η Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια η ΕΞΝΙ κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους πιο δυναμικούς φορείς ανάπτυξης και υποστήριξης της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο, ενώ παράλληλα ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο του τουρισμού στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Σιούτης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε ακόμη στις προοπτικές ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και στη σημασία των συνεργασιών για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Σιούτης, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου ήρθαν πρώτες σε έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022 σε σημαντικούς δείκτες ποιότητας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο των παροχών τους.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως τα επόμενα χρόνια τουριστικά, επιχειρηματικά και εμπορικά, η πόλη των Ιωαννίνων, ο νομός και η Ήπειρος θα καταστούν ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η προσβασιμότητα θα βελτιωθεί κατά πολύ, γεγονός που -εφόσον το εκμεταλλευθούμε σωστά-, θα μας οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έπειτα ακολούθησαν χαιρετισμοί από βουλευτές του νομού, βραβεύσεις προσωπικοτήτων, που ξεχώρισαν για την προσφορά και το έργο τους στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νομού και της Ηπείρου, με έμφαση στον αθλητικό και τηλεοπτικό τουρισμό, ενώ βραβεύτηκε και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΞΝΙ, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους.