Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Επένδυση 12 εκατ. για την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το πρόγραμμα ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρου Δουζόγλου.

Η επένδυση για τη ριζική ανακαίνιση στο «Πεντελικόν», το οποίο παραμένει κλειστό από την Άνοιξη του 2015, αφορά κεφάλαια περίπου 12 εκατ. ευρώ, από την «Canaima Aξιοποίησης Ακινήτων ΑΤΕΕ», συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου, που έχει αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού το ξενοδοχείο έναντι ποσού 23 εκατ. ευρώ.

Παρά τα αρχικά πλάνα για γρήγορη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός έχει πάει πίσω με «ανοικτό» ακόμη το χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι, παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συμφωνία για την επιλογή της διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων που θα βάλει την «υπογραφή» της στην ιστορική μονάδα της Κηφισιάς.

Επιπλέον, εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ (Α΄ κύκλος), το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «ΥΗΕ Hotel Establishment Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις», του λιβανέζικων συμφερόντων ομίλου Yasbek, που αφορά στη «δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων» στην Αθήνα.

Το Academia of Athens, το πρώτο ξενοδοχείο για την αλυσίδα Autograph Collection της Marriott στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, θα έχει 60 πολυτελή δωμάτια και roof garden με θέα την Ακρόπολη.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

 


Διαβάστε τι γράψαμε πριν από λίγες ημέρες για το Academia of Athens

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου 5άστερου ξενοδοχείου Academia of Athens, Autograph Collection

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας