Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι παρέλαβε μία προσφορά για την αξιοποίηση έκτασης στην περιοχή Σάνη του Δήμου Κασσάνδρας της Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκταση σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ είναι κατάλληλη για δημιουργία γηπέδου golf 18 οπών με συμπληρωματικούς χώρους προπόνησης και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και εξοχικών κατοικιών.

Η προσφορά υποβλήθηκε από την εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού» (Sani Resort).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της από 26/07/2023 Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς θα ξεκινήσει άμεσα.

Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του Ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ.

Η έκταση βρίσκεται σε τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε απόσταση 300 μ. από τη θάλασσα.

Η έκταση συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.μ. (915 στρέμματα), αποτελείται από δύο αυτοτελή γειτονικά οικόπεδα επιφάνειας 642.280 τ.μ. (Α) το βόρειο και 273.651 τ.μ. (Β) το νότιο, που βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η οποία συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

Πρόκειται για έκταση που απέχει περίπου 90 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 75 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort.