Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Επεκτείνεται κατά 200 δωμάτια το Grand Hyatt Athens;

Η αμερικανική εταιρεία Hines, η ιδιοκτήτρια του Grand Hyatt Athens, που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 115, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να επεκτείνει κατά 200 δωμάτια τη δυναμικότητα του ξενοδοχείου.

Η Hines εξαγόρασε έναντι ποσού 20,05 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου από την Εθνική Leasing το διπλανό κτήριο (αριστερά στη φωτογραφία) του Grand Hyatt, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγους μήνες ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity.

Τώρα ακούγεται ότι η Hines σχεδιάζει να μετατρέψει το πρώην Odeon Starcity σε ξενοδοχείο περίπου 200 δωματίων, το οποίο θα ενωθεί με το Grand Hyatt, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη δυναμικότητα του σε περισσότερα από 500 δωμάτια και σουίτες από 309 που διαθέτει μέχρι τώρα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το πρώην Odeon, που αποτελείται από επτά υπόγεια επίπεδα (χώροι στάθμευσης), ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.905 τ.μ., υπόγειων χώρων 12.767 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 2.639 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανική εταιρεία real estate Hines σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park, εξαγόρασαν τον Ιούνιο του 2017 το ξενοδοχείο Athens Ledra, το οποίο λειτούργησε από το 1983 έως το 2013 ως Ledra Marriott, υπό τη διαχείρισή του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Marriott International.

Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ της οικογένειας Παρασκευαΐδη, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια του κτηρίου από το 1983 μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που εξαγοράστηκε από τη Hines και τη Henderson Park.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2018, ύστερα από ριζική ανακαίνιση, ως Grand Hyatt.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media