Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Τελετή έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία μπροστά από το Fodele Beach

Ακόμη μια τελετή έπαρσης για Γαλάζια Σημαία στο Μαλεβίζι του νομού Ηρακλείου, με τις παραλίες του να κατακτούν η μία μετά την άλλη τη διεθνή πιστοποίηση για τα καθαρά νερά τους.

Σειρά είχε η γνωστή παραλία του Φόδελε, με το ξενοδοχείο Fodele Beach να οργανώνει ειδική τελετή έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας.

«Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τις παραλίες μας. Γαλάζια Σημαία και στην παραλία του Φόδελε, στο Fodele Beach. Οι διεθνείς πιστοποιήσεις αναδεικνύουν την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις και φορείς για να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, ως τουριστικός προορισμός. Το κλειδί είναι στο ΜΑΖΙ», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τι είναι η «Γαλάζια Σημαία» – Πώς απονέμεται

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για τη βράβευση – που έχει διάρκεια ενός έτους – απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές.

Σε αυτά περιλαμβάνονται καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

 

Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Το 5άστερο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου, σε μία ξεχωριστή τοποθεσία, με θέα που «κόβει» την ανάσα.

Το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, απλώνεται πάνω από τη μοναδική αμμώδη παραλία μήκους 400 μέτρων της περιοχής του Φόδελε, γενέτειρα του διεθνούς φήμης ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο.

Το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τον αναγεννησιακό ρυθμό, ενώ τα 412 δωμάτια του έχουν μορφή bungalows και μοιάζουν σαν να ξεπηδούν από τους κήπους, απαράμιλλης ομορφιάς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media