Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Επανέρχονται τα σχέδια για τη μεγάλη επένδυση Iliad Resort στην Ιθάκη

Η μεγάλη επένδυση «Ithaca Odyssey» στην Ιθάκη, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Smender Limited, έχει να διανύσει μακρύ αδειοδοτικό δρόμο, καθώς, σε αυτή τη φάση, εκκρεμεί η υπαγωγή της στο Ν.3894/2010 για την «Επιτάχυνση και Διαφάνεια Υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (Fast Track).

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος συνολικής χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, το οποίο θα αποτελείται από ένα κεντρικό ξενοδοχειακό συγκρότημα και δύο οικιστικές περιοχές, πλήθος ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα εστίασης, ελικοδρόμιο, υδατοδρόμιο, μαρίνα κ.ά. σε έκταση 1.555 στρεμμάτων (φωτογραφία) στην Τοπική Κοινότητα Περαχωρίου, στο νότιο τμήμα της Ιθάκης.

Σημειώνεται ότι τα αρχικά σχέδια της επένδυσης, που ήταν γνωστή ως Iliad Resort, προέβλεπαν τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών και έξι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες με 1.020 σουίτες και 150 κατοικίες γκολφ.

Σύμφωνα με αρχικά σχέδια, το ύψος της επένδυσης θα άγγιζε το 1 δισ. ευρώ, ενώ τώρα (αν υλοποιηθεί) δεν θα ξεπεράσει τα 480 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου στο capital.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας