Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Επανέρχεται η λεωφορειακή γραμμή Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα

X80

 

Επανέρχεται η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS» με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των τουριστών.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από την Τρίτη, 10 Μαΐου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

Μέσω της γραμμής Χ80, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Αττικής, με συνέπεια και αξιοπιστία.

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60 – 70 λεπτά, απόσταση 25 χιλιομέτρων, δηλαδή σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 15 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και Πασαλιμάνι, Καστέλλα και Μικρολίμανο.

Στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό «Συγγρού – Φιξ», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 30 – 40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).