Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Επαφές Χάρη Θεοχάρη με ξένους τουριστικούς ομίλους και opinion leaders στο Λονδίνο

Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών ομίλων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, έχει στο Λονδίνο όπου βρίσκεται εξ αφορμής της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον David Burling, CEO Markets & Airlines της TUI Group, με ανώτατα στελέχη του «We Love Holidays» του τέταρτου μεγαλύτερου Βρετανικού Tour Operator και με τον CEO της easyJet Johan Lundgren, τον Garry Wilson, CEO της easyJet Holidays και τον Paul Bixby, Strategy and Sourcing Director της easyJet Holidays.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επίσης ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με τους επικεφαλής του Seafare Cruising and Sailing Holidays και του Variety Cruises. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης του Sailing και του Yachting, μιας αγοράς η οποία αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαίους ρυθμούς.

Προχθές ο κ. Θεοχάρης είχε κατ’ ιδίαν επαφές με στελέχη του ταξιδιωτικού ομίλου JET2, που ανακοίνωσε προ ημερών την ενίσχυση της θέσης του στην Ελλάδα για την επόμενη θερινή σεζόν.

Ο Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε και στη διάσκεψη κορυφής του World Tourism Organization (UNWTO) όπου συμμετείχαν υπουργοί Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής «βιομηχανίας», όπου συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι στρατηγικές και οι πολιτικές στον τομέα του τουρισμού για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο προβολής της χώρας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Quest Means Business» του CNN και στο γνωστό δημοσιογράφο Richard Quest.

Επίσης έδωσε συνέντευξη στο Euronews και στο δημοσιογράφο Darmon Embling, στο ABTA Magazine και στο δημοσιογράφο Samuel Ballard και στο γνωστό περιοδικό Culture Trip το οποίο έχει 3 εκατ. αναγνώστες μηνιαίως και 1 εκατ. followers στα social media.

Επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στο δημοσιογράφο Sean Harte Barry, δήλωσε «χτίζουμε μια διαφορετική Ελλάδα ως προς τον τουρισμό. Επενδύουμε στο city break, στον πολιτισμό, στην περιπέτεια στη φύση.

Επενδύουμε στον τουρισμό για κάθε επισκέπτη, για κάθε μέρα του χρόνου, για κάθε μέρος της Ελλάδας».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media