Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Επαφές Χάρη Θεοχάρη στη Ρίγα της Λετονίας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 17+1

Στη Ρίγα της Λετονίας βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, συμμετέχοντας στις εργασίες του Forum για τον τουρισμό της Πρωτοβουλίας των 17+1 χωρών της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των 17+1 υπουργών, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τη στρατηγική της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία η οποία θα εστιάσει στη στροφή του ελληνικού τουρισμού σε ένα βιώσιμο μοντέλο προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών, των τουριστών συμπεριλαμβανομένων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της Ελλάδας από την Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια τουριστικής πολιτικής, με αφορμή τη φιλοξενία από τη χώρα μας του 6ο Forum της Πρωτοβουλίας.

Μετά το πέρας των εργασιών του Forum, ο κ. Θεοχάρης είχε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Luo Shugang η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας για τη διευκόλυνση των Κινέζων τουριστών σε πρακτικά θέματα και για την υπογραφή τριετούς προγράμματος δράσης για την περίοδο 2020 – 2022.

Απώτερος στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα στην Ελλάδα και η πιο στενή συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης των δεδομένων.

Την Τρίτη ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Λετονίας αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, Ralfs Nemiro.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους προορισμούς που αποτελούν city breaks, καθώς και για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για τους Λετονούς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media