Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης από Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Βρετανία και Ρουμανία

 

Συνεχίζεται εντατικά μέσα στον Ιούνιο έως και τις αρχές Ιουλίου, το δυναμικό πρόγραμμα ταξιδίων εξοικείωσης που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Συγκεκριμένα:

Την Ξάνθη επισκέπτεται 18 – 22/06/2019, η Ολλανδή blogger Majda Ouhajji από το on line περιοδικό «aichaqandisha.nl», με σκοπό την προβολή στην ολλανδική αγορά των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προφέρει η περιοχή. Το blog απευθύνεται στο γυναικείο κοινό (18 – 45 ετών) που ενδιαφέρεται για ταξίδια, κουζίνα, πολιτισμό και οικογενειακούς προορισμούς διακοπών.

Την Ρόδο επισκέπτονται τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι (19 – 23/06/2019) με αφορμή τη νέα αεροπορική σύνδεση Παρίσι – Ρόδος, από την αεροπορική εταιρεία TRANSAVIA, δύο φορές την εβδομάδα (από 26/5/2019 και μέχρι τέλος Νοεμβρίου). Σκοπός του ταξιδιού είναι και η περαιτέρω ανάδειξη της πρωτεύουσας των Δωδεκανήσων ως τουριστικού προορισμού στο γαλλικό κοινό μέσα από τα έντυπα Grazia (γυναικείο περιοδικό πολύ υψηλού επιπέδου με τιράζ 200.000/μήνα) Challenges (οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό με τιράζ 50.000/μήνα), Voyages et stratégie (επαγγελματικό περιοδικό), το δημοφιλές blog γυναικείο περιεχομένου Cequepensentlesfemmes.fr, αλλά και το δημοφιλές διαδικτυακό luxury περιοδικό, Luxsure.

Τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική επισκέφτηκαν ( 7 – 11/06/2019) δύο Πολωνοί εκπρόσωποι tour operators, των THOMAS COOK/NECKERMANN Πολωνίας και GRECOS HOLIDAY, προκειμένου να γνωρίσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, στις δύο περιοχές , με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στην πολωνική αγορά.

 

Τη Σύρο, την Κύθνο, το Πήλιο και την Αστυπάλαια επισκέπτεται 17/06 – 08/07/2019 Βρετανός ταξιδιωτικός συντάκτης, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριακού υλικού για τέσσερα διαφορετικά άρθρα:

1. Σύρος – εφημερίδα Daily Mail
2. Πήλιο – εφημερίδα Daily Telegraph
3. Αστυπάλαια – εφημερίδα Daily Telegraph
4. Κύθνος – περιοδικό Sunday Times Travel Magazine

Την Αθήνα επισκέπτονται, 23 – 30 Ιουνίου δύο δημοσιογράφοι του ταξιδιωτικού περιοδικού National Geographic Traveler Ρουμανίας με σκοπό τη συγγραφή εκτεταμένο ρεπορτάζ και κεντρικού άρθρου για τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπου θα πραγματοποιήσουν ημερήσια κρουαζιέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, τετραμελής αποστολή από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας και το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport), αλλά και δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας, επισκέφτηκαν ήδη (5 – 10 Ιουνίου) τα νησιά Σίφνος, Πάρος, Νάξος και Σύρος με σκοπό την προβολή των εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, σε κοινό υψηλών εισοδημάτων.

Τέλος, την περιοχή του Ιονίου (Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι, Μύτικας, Πρέβεζα) επισκέφτηκαν με σκάφος αναψυχής (10 – 17 Ιουνίου) έξι δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία και ένας εκπρόσωπος tour operator, με σκοπό την προβολή των μοναδικών εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα του γιώτινγκ και της ιστιοπλοΐας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post