Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΕΟΤ: Συζητήσεις με τη γαλλική εταιρεία Michelin για τη δημιουργία ελληνικού οδηγού εστιατορίων

 

Με στόχο την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, η διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), έχει δρομολογήσει τη δημιουργία του ελληνικού οδηγού Michelin.

Έτσι, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τη γαλλική εταιρεία Michelin για τη δημιουργία του φερώνυμου ελληνικού οδηγού εστιατορίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται έντονες διεργασίες ανάμεσα στους επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας και στη διοίκηση του ΕΟΤ για τη δημιουργία ενός πλάνου, βάσει του οποίου θα συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εκπόνηση του project.

Ενεργό ρόλο στη δημιουργία του ελληνικού οδηγού θα έχουν οι περιφέρειες της χώρας, ενώ η συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τους επόμενους μήνες αναμένεται να ταξιδέψουν στις ελληνικές περιφέρειες εκπαιδευμένοι επιθεωρητές της γαλλικής εταιρείας, οι οποίοι θα επισκεφτούν -ανώνυμα -επιλεγμένα εστιατόρια και θα βαθμολογήσουν τα προσφερόμενα πιάτα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στόχος για μέσα στο 2021 να υπάρχει μια πρώτη «μαγιά», πάνω στην οποία θα αρχίσει να συντάσσεται και να παίρνει μορφή ο ελληνικός οδηγός Michelin, o οποίος θα φιλοξενεί εστιατόρια με υψηλού επιπέδου γαστρονομικές προτάσεις για τους επισκέπτες του.

Σύμφωνα με τον οδηγό των Michelin τα εστιατόρια κατατάσσονται σε κατηγορίες.

Σε αυτά που έχουν κερδίσει κάποιο αστέρι Michelin και σε εκείνα που διαθέτουν στον κατάλογο τους ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας.

Η δημιουργία του ελληνικού οδηγού Michelin είναι υψηλής στόχευσης για τον ΕΟΤ, καθώς η Κροατία έχει ήδη το δικό της οδηγό, ενώ και η Τουρκία αναμένεται να εκδώσει τον αντίστοιχο τουρκικό μέσα στο προσεχές διάστημα, κατακτώντας μια θέση στο διεθνή χάρτη του γαστρονομικού τουρισμού.

 

Πηγή: www.enikonomia.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media