Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ο ΕΟΤ με δυναμική παρουσία στην έκθεση MATKA 2019 του Ελσίνκι

Αύξηση στα επίπεδα του 11% αναμένεται στις αφίξεις Φινλανδών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια της αύξησης 20% που καταγράφηκε το 2018. Η θετική δυναμική για τη φετινή χρονιά προκύπτει από τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με τους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια της έκθεσης MATKA 2019, που πραγματοποιήθηκε 17 – 20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι και όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο και δυναμική παρουσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, μαζί με τον Αν. Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας Παύλο Μούρμα συναντήθηκαν με τους επικεφαλής τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν το μεγαλύτερο όγκο τουριστών προς την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων με το Γενικό Διευθυντή του AURINKOMATKAT Timo Koussa, το Διευθυντή Παραγωγής του APOLLO Matthias Karlsson, το Γενικό Διευθυντή της DETUR Mehmet Ahishali και τη Διευθύντρια του MATKAVEKKA Tiina Saari.

Επίσης στις συναντήσεις τους με το Σύνδεσμο των tour operators της Φινλανδίας – AFTA, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων Yrjo Viinika, καθώς και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του αεροδρομίου Lappeenranta Eija Joro και το μέλος του Δ.Σ. Tom Christides συζήτησαν τις θετικές προοπτικές που δημιουργούν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύνδεσης από το αεροδρόμιο Lappeenranta προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Φινλανδίας Reijo Härkönen και δημοσιογράφους για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Στην έκθεση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκθέτες από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 61.000, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο, την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων καθώς και την Aegean Airlines.