Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού IMEX 2019 της Φρανκφούρτης

Με τη διαπίστωση ότι το διεθνές ενδιαφέρον για το συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα παραμένει υψηλό και το 2019, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Υπηρεσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Γερμανίας στη 17η Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη 21 – 23 Μαΐου.

Το θετικό αυτό μήνυμα έρχεται σε συνέχεια της περσινής ανόδου της Αθήνας από τη 18η στη 16η θέση και της Θεσσαλονίκης κατά δέκα θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για Συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. (φωτογραφίες), όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 32 εκπρόσωποι του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού και συγκεκριμένα τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) και Θεσσαλονίκης (TCB), η HAPCO, η HATTA, συνεδριακά κέντρα, επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, καθώς και ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές.

Το ελληνικό περίπτερο συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων (MICE) στην Ελλάδα από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών, τόσο σε ομαδικές παρουσιάσεις όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

 

Η Διεθνής Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1.100 εκθέτες, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 70.000 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post