Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

ΕΟΤ: Προβολή της γαστρονομίας της Χαλκιδικής στην Πολωνία

Τη γαστρονομική και πολιτισμική κληρονομιά, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, αλλά και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τρεις δημοσιογράφοι και ένας blogger από την Πολωνία στη διάρκεια δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip), που υλοποίησε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής («Eastern Halkidiki»).

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Kazimierz – Zbigniew Sikorski της εφημερίδας «Polska Times» (έντυπη και διαδικτυακή), Joanna Klimowicz από τη δημοφιλή διαδικτυακή πύλη ειδήσεων Gazeta (gazeta.pl), Monika Sikorska του ειδησεογραφικού δικτύου Wirtualna Polska (wp.pl ) και Grzegorz Rybka, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας podrozebezosci.pl.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, οι Πολωνοί επισκέπτες συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την προβολή της ελληνικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων στη πολωνική αγορά, δοκίμασαν γαστρονομικές απολαύσεις και συμμετείχαν την προετοιμασία τοπικών συνταγών από τη σεφ Ντίνα Νικολάου στην Αμμουλιανή.

Παράλληλα, παρακολούθησαν ειδική εκδήλωση στο Παλαιοχώρι, αφιερωμένη στον ποντιακό ελληνισμό και έκαναν τον περίπλου της χερσονήσου του Άθω.

Το πλούσιο πρόγραμμα της επίσκεψης, σε συνδυασμό με τη μοναδική φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής εντυπωσίασαν τους Πολωνούς δημοσιογράφους, οι οποίοι ήδη από την πρώτη μέρα του ταξιδιού τους μετέδιδαν σχετικά ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης με τα οποία συνεργάζονται και πραγματοποίησαν επανειλημμένες αναρτήσεις στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, οι Πολωνοί δημοσιογράφοι μετέδιδαν συνεχή ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης με τα οποία συνεργάζονται.

Την τελευταία τριετία, η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών στη χώρα μας, με 1.000.000 αεροπορικές αφίξεις το 2019, ενώ τη δύσκολη χρονιά του 2020 κατέλαβε την 3η θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό μετά τη Γερμανία και τη Βρετανία.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post