Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΕΟΤ: Προβολή στην Αυστρία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής

Τον «Αριστοτελικό Περίπατο», τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους και τη μοναδική οινογαστρονομία της Ανατολικής Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο διακεκριμένοι Αυστριακοί δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη και τον Οργανισμό Προώθησης Ανατολικής Χαλκιδικής, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Στο press trip συμμετείχαν οι Martin Gasser από την «Kleine Zeitung» και Stefan Steinkogler από την «Kronen Zeitung», οι οποίες είναι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αυστρίας με περισσότερους από 1 εκατ. αναγνώστες η κάθε μία.

Στόχος του ήταν η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή και ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των Αυστριακών επισκεπτών, όπως ο φυσιολατρικός, ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινών ενεργειών προβολής της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με τον Οργανισμό Προώθησης Ανατολικής Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της ανάλογης εκδήλωσης που είχε διοργανωθεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο στη Βιέννη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την «τσιπουρογιορτή» στην κωμόπολη Μεγάλη Παναγία.

Την πρώτη μέρα, οι δύο δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την κωμόπολη Μεγάλη Παναγία και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη φιλόξενη και εορταστική ατμόσφαιρα που συνοδεύει την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου.

Την επομένη, ξεναγήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, όπου θαύμασαν τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της, συμμετείχαν στη μοναστική ζωή γευματίζοντας στη Αγία Τράπεζα των μοναχών και επισκέφθηκαν το οινοποιείο της (φωτογραφία).

Στη συνέχεια του ταξιδιού, περιηγήθηκαν στα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, ακολουθώντας τη διαδρομή του μεγάλου φιλοσόφου και των μαθητών του («Αριστοτελικός Περίπατος») σε ένα τοπίο με μοναδικές φυσικές εναλλαγές.

Ακόμα, συμμετείχαν στη γαστρονομική ημερίδα «Mount Athos Area KOUZINA 2021», που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό, ενώ τέλος επισκέφθηκαν τοπικό αποστακτήριο για να γευτούν τη μοναδική συνταγή του αγιορείτικου τσίπουρου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post