Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ο ΕΟΤ προβάλει την Ελλάδα στη δημοφιλέστερη ταξιδιωτική εκπομπή της Κίνας

Τη μεγαλύτερη τουριστική προβολή στο κινεζικό κοινό τα τελευταία χρόνια είχε η Ελλάδα με τη μετάδοση στις 9 και 16 Οκτωβρίου δύο επεισοδίων για την Κεφαλλονιά και τη Σαντορίνη του κορυφαίου ταξιδιωτικού show «Feel the world» από την ψηφιακή βίντεο – πλατφόρμα IQIYI (το κινεζικό Youtube), το μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO και το BTV.

Τα γυρίσματα των δύο επεισοδίων με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή Kινέζα ηθοποιό Dilireba Dilimulati, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο ύστερα από πρόσκληση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας και την κάλυψη μέρους των αεροπορικών εισιτηρίων της πολυμελούς κινεζικής αποστολής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τοπικών φορέων των δύο νησιών και ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη μετάδοση των επεισοδίων αυτών είναι εντυπωσιακά:

– Τα δύο επεισόδια κατέλαβαν την πρώτη θέση στη λίστα Hot Topics του IQIYI.
– Το hashtag #Dilireba travel in Greece# στο Weibo έφτασε στο νο.1 του Travel Topic List με 1,4 δισ. views & 15.669.000 discussions.
– Το hashtag της εκπομπής # Feel the World# στο Weibo έχει 2,73 δισ. views και 68.100.000 discussions.
– Το hashtag Dilierba wedding dress in Greece στη βίντεο – πλατφόρμα Douyin έφτασε στο νο.1 της κατάταξης στις αναζητήσεις της πλατφόρμας.
– Το hashtag Dilireba recalls grandma in Greece στο ενημερωτικό site Today’s Headline έφτασε στο νο.1 της κατάταξης στις σχετικές αναζητήσεις.
– Αναρτηθήκαν διάφορα posts με το λογότυπο του ΕΟΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο της εκπομπής όσο και της κας Dilireba με πάνω από 615.000 views μέχρι στιγμής.

 

Η εκπομπή «Slow life: Feel the world», η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία Celebrity Travel Reality Show, μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2018 (season 1) από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης SINA WEIBO και απέσπασε πάνω από 400 εκατομμύρια προβολές (video views) και πάνω από 1,5 δισ. topic views (#hashtag).

Η εκπομπή ακολουθεί δημοφιλείς επώνυμους καλλιτέχνες και influencers σε προορισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν και απευθύνεται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου.

Η κα Dilireba, την οποία ακολουθούν πάνω από 63 εκατ. followers στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια σημαντικές διακρίσεις στην Κίνα (Most Popular New Actress at the 2015 National Drama Awards, Best New Artist Award of the 2016 China – UK Film Festival, Best Supporting Actress at The 23rd Shanghai TV festival Magnolia Award κ.ά.), ενώ παράλληλα συνεργάζεται διαφημιστικά με φημισμένες διεθνείς εμπορικές φίρμες.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post