Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας – Κύπρου 2021

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου ο κύκλος των πέντε Ψηφιακών Τουριστικών Συναντήσεων (webinars) Ελλάδας – Κύπρου, που διοργάνωσε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) της Κύπρου για το 2021, με στόχο την αναλυτικότερη γνωριμία των επαγγελματιών της κυπριακής τουριστικής αγοράς (tour operators, travel agents κ.ά.) με το προσφερόμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τις βιωματικές εμπειρίες που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στη χώρα μας.

Στην 5η ψηφιακή συνάντηση παρουσιάστηκε η Κεντρική Μακεδονία και οι επιλογές που προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με έμφαση στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, καθώς και η Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός.

Τις παρουσιάσεις έκαναν η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, το στέλεχος του ΟΤΘ, Μαρία Πουλκουτσή, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Λεωνίδας Τσιαντής και η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη από το ίδιο τμήμα.

Από την κυπριακή πλευρά, συμμετείχε ο Διευθυντής του Amathus Travel, Ανδρέας Μιχαήλ.

Στις 12 Οκτωβρίου είχε διοργανωθεί η 3η ψηφιακή συνάντηση με αντικείμενο τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τον προορισμό παρουσίασαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αγγελική Πολυτάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Βασιλική Ροδοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Μαρία Κόβα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Γραμματική Δρίνη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Έλενα Τάνου.

Εξάλλου, στις 17 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης ψηφιακής συνάντησης, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ιδιαίτερα για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα και τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα.

Στη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Xenos Travel, Λουκάς Λάρκου, αναπτύχθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα.

 

 

Τις συναντήσεις συντόνισε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας.

Το σύνολό των συναντήσεων αυτών είναι διαθέσιμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα που δημιούργησε η συγκεκριμένη υπηρεσία ntogcy.digitalevent.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media