Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΕΟΤ: Χορηγός στο «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού» στο Zgorzelec της Πολωνίας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Πολωνίας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού για τον εορτασμό των «100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας», έδωσε ισχυρό παρών, ως χορηγός του φετινού 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου στην πόλη Zgorzelec της Πολωνίας.

Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, γεγονός που πιστοποιήθηκε από την προσέλευση πάνω από 6.000 Πολωνών όλων των ηλικιών, όσο και από την ιδιαίτερα θερμή και χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Τη φλόγα του ελληνικού πολιτισμού, που συνάρπασε τις καρδιές του πολωνικού κοινού, δεν κατάφερε να την σβήσει ούτε η σφοδρή βροχή που εκδηλώθηκε τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι συμμετέχοντες κατά τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας στο περίπτερο του ΕΟΤ, που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του αμφιθέατρου.

Η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Πολωνίας φρόντισε για την προβολή των διαφημιστικών βίντεο του ΕΟΤ στην κεντρική οθόνη της εκδήλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και τα οποία το πολωνικό ακροατήριο τα υποδέχθηκε με ένα αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Zgorzelec στη νοτιοδυτική Πολωνία αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο του απόδημου Ελληνισμού της χώρας. Τη θυελλώδη εποχή του Α’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκαν εκεί περίπου 7.000 Έλληνες στρατιώτες του Δ’ σώματος πεζικού. Για το λόγο αυτό αποτέλεσε μία από τις ιδανικές επιλογές για τον εορτασμό «100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας».

Η ελληνική κοινότητα της πόλης μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα ζωντανή και δραστήρια – πράγμα που βρίσκει την έκφραση της και στο «Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού», που οργανώνεται εκεί κάθε χρόνο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter

Post Tags
Share Post