Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΕΟΤ: Φεστιβάλ ελληνικού οίνου στην Ολλανδία

Ελληνικά τοπικά εδέσματα και κρασιά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να γευτούν -μέσα στην καρδιά του χειμώνα- όσοι επισκέφτηκαν το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου «Greek Wine Festival, A Glass of Greece», στην περιοχή Amersfoort της Ολλανδίας.

Πρόκειται για εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, που οργάνωσε το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κάτω Χωρών (9/12), στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ 2019 – 2020, που είχε ως στόχο, τη βιωματική προβολή στην ολλανδική αγορά, της ελληνικής οινογνωσίας και γαστρονομίας, αλλά και τις μοναδικές δυνατότητες θεματικών τουριστικών προϊόντων, που προσφέρει η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιμέρους στόχοι ήταν, η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την ελληνική παραγωγή και η αύξηση των ενδιαφέροντος και των πωλήσεων για τα ελληνικά κρασιά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Καλεσμένοι στην εκδήλωση προβολής των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, ήταν τουριστικοί πράκτορες, που ενημερώθηκαν για τις οινοτουριστικές διαδρομές και τις δυνατότητες επισκέψεων σε οινοποιεία της Ελλάδας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όπως εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης και ειδικευμένοι bloggers που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, o Oργανισμός Προβολής Χαλκιδικής, ο Δήμος Βόλου, η Aegean Airlines, η Grecotel, οι ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες Griekse Gids Reizen και Eilandhoppen που εξιδικεύονται με πακέτα διακοπών στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα οχτώ ελληνικών προορισμών και 14 ετικέτες οίνων ελληνικών ποικιλιών από οχτώ οινοποιεία.

Το Κτήμα Τσελεπός στην Πελοπόννησο προσέφερε Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο, το Κτήμα Παπαγιαννάκος στην Αττική προσέφερε οίνους ποικιλίας Σαββατιανού, από τη Σαντορίνη και το οινοποιείο Σιγάλα προσφέρθηκαν οίνοι ασύρτικου, το οινοποιείο Φουντής από τη Μακεδονία παρουσίασε το Ξινόμαυρο, το Κτήμα Ζαφειράκης από τη Θεσσαλία προσέφερε Λημνιώνα και Μαλαγουζιά, το Κτήμα Διαμαντάκης από την Κρήτη προσέφερε οίνους ποικιλίας Βιδιάνο, Λιάτικο και Μανδηλάρι, το Οινοποιείο Αβαντίς προσέφερε οίνους ποικιλίας Βραδιανό, ενώ οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν το μοναδικό γλυκό Μοσχάτο Σάμου του οινοποιείου Cavino.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε και παρουσίαση του μοναδικού ελληνικού προϊόντος Τρούφας από τη Στερεά Ελλάδα.

Το κοινό ενημερώθηκε για τους ελληνικούς προορισμούς με προωθητικό υλικό και τουριστικές παρουσιάσεις μέσω βίντεο για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα και συμμετείχε σε διαγωνισμό στο Instagram με κληρώσεις δώρων για ταξίδια στην Ελλάδα.

Επίσης έγινε παρουσίαση βιβλίου για τους ελληνικούς οίνους από την Ολλανδή συγγραφέα Frederiek Lommen, ενώ η βραδιά έκλεισε με ελληνική μουσική και χορό.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post