Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Εντυπωσιάζει η ανακαίνιση – επέκταση του 4άστερου Fresh Hotel στο κέντρο της Αθήνας

Από την Κυριακή 20 Αυγούστου λειτουργεί ανακαινισμένο το 4άστερο «Fresh Hotel», που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους 2, στο κέντρο της Αθήνας.

Το «Fresh Hotel» είχε ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2004 σε ένα μοντέρνο κτήριο το οποίο οριζόταν από σκυρόδεμα και γυαλί.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το 2019 όμως η Άντα Υφαντή, ιδιοκτήτρια και CEO του ξενοδοχείου, ξεκίνησε μια μεγάλη ανακαίνιση για να συνδυάσει την υπάρχουσα δομή του κτηρίου με τη νεοκλασική αισθητική του κέντρου.

Η πρώτη παρέμβασή της ήταν να δημιουργήσει μια είσοδο στην οδό Αθηνάς, έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, ο οποίος είναι γεμάτος από νεοκλασικά κτήρια και συνδέει την Ομόνοια με το Μοναστηράκι.

Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε τώρα που το «Fresh Ηotel» ενώθηκε με το παλιό διατηρητέο ξενοδοχείο «Πίνδαρος» (φωτογραφίες) αποκτώντας κοινή reception και δύο ορόφους roof garden.

Για την αναπαλαίωση του ιστορικού κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Πίνδαρος» αποκατέστησαν νεοκλασικές προσόψεις που βλέπουν στην οδό Αθηνάς και στην κάθετή της οδό Σοφοκλέους.

Έτσι το «Fresh Hotel» απλώνεται πλέον σε δύο ξεχωριστούς αρχιτεκτονικούς χώρους, με τη διώροφη επέκταση να φέρνει μια αίσθηση μοντερνισμού στο νεοκλασικισμό, αλλά με την κύρια αρχιτεκτονική αίσθηση κάθε κτηρίου να παραμένει ανέπαφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φημισμένη Ιταλίδα αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια Πάολα Ναβόνε έβαλε το δημιουργικό χέρι της στην ανακαίνιση του «Fresh Hotel»

Επιπλέον, έξι από τα δεκαπέντε νέα δωμάτια έχουν απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη, ενώ μερικά διαθέτουν μπαλκόνια με υπαίθρια ντους.

Το νέο «Fresh Hotel» δίνει έμφαση και στην κουζίνα του. Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι βιολογικής καλλιέργειας και προέρχονται από τη φάρμα που διατηρεί η οικογένεια Υφαντή στην Εύβοια.

 

Πηγή: www.protothema.gr
Φωτογραφίες: www.booking.com

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1. Στην οικογένεια Υφαντή ανήκει ο μεγάλος όμιλος παραγωγής αλλαντικών και άλλων τροφίμων «Υφαντής».

2. Το Fresh Hotel (φωτογραφία) άνοιξε το 2004 με 133 δωμάτια και σουίτες.

3. Το διατηρητέο κτήριο που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο «Πίνδαρος», βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους 24 και Αθηνάς 59, δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο Fresh και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλατεία Κοτζιά).

4. Σύμφωνα με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο – ΕΛΙΑ (www.elia.org.gr), πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο «Πίνδαρος» ξεκίνησε να λειτουργεί το 1900, ανακαινίστηκε το 1950 και σταμάτησε να λειτουργεί το 1980.

5.. Σε μέλη της οικογένειας Υφαντή, αλλά σε διαφορετικές εταιρείες, ανήκουν το Fresh Hotel και τα Υ και SAY Ηotel στην Κηφισιά.

6. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Fresh Ηotel, «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) A.E.», σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου καταλύματος σε κλειστό εδώ και πολλά χρόνια διατηρητέο κτήριο στην οδό Πειραιώς 12, δίπλα στην Ομόνοια.

Share Post