Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Σχέδιο ένταξης της διαδρομής Πάτρα – Πύργος – αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατοδρόμων

 

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με κεντρικό θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό, δεδομένου ότι παρουσιάζει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ενταχθεί η διαδρομή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αλλά και για την ανάγκη να ενταχθούν και άλλες διαδρομές που θα συνδέουν και θα συνδυάζουν αρκετούς ακόμα προορισμούς στο σύνολο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού τονίζοντας πως ο ποδηλατικός τουρισμός ωφελεί το περιβάλλον, την οικονομία και τις τουριστικές περιοχές να παραμένουν ζωντανές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόκειται για οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη τη στιγμή που μόνο ο ευρωπαϊκός ποδηλατικός τουρισμός εκτιμάται ετησίως στα 2,8 δισ. ευρώ σε ταξίδια και 25,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου δηλαδή το 3% του συνόλου των τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού Θάνος Βλαστός, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιος Μπακογιάννης και η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media