Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Καλά νέα από την ITB 2018

Τα μηνύματα που αποκόμισε συνολικά η αντιπροσωπεία των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης από μια απαιτητική αγορά όπως αυτή της κεντρικής Ευρώπης, ήταν ιδιαίτερα θετικά, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ΙΤΒ 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 7 ως τις 11 Μαρτίου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), κ. Ανδρέας Μανδρίνος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωσταντίνος Τορνιβούκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σωκράτης Κίρτσιος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ του προορισμού κα Χρύσα Σαραβέλου, οι οποίοι είχαν σειρά επαφών με tour operators και με τουριστικούς παράγοντες διεθνούς εμβέλειας, τόσο από τη Γερμανία όσο και από την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη, αποκομίζοντας από όλες τις επαφές θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στον κόσμο (TUI, Thomas Cook, Der Touristic, Jet2.com), με την αεροπορική εταιρία «easyJet», ενώ στα πλαίσια της επικείμενης γραμμής της αεροπορικής εταιρίας «Qatar Airways» Θεσσαλονίκη – Doha, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας ανοίγοντας έναν κύκλο συνεργασίας για κοινές δράσεις marketing.

Τέλος, συμμετείχαν στα «ITB Speed Networking» – πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers με στόχο το κλείσιμο συνεργασιών -, ενώ πραγματοποιήθηκε και επαφή με την κα Ειρήνη Βάρδα VP sales and marketing του MKG Group, εξειδικευμένου ομίλου ερευνών αγοράς για την τουριστική & ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Στην έκθεση η ΕΞΘ συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με ξεχωριστό booth μαζί με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης.

H προσέλευση ενδιαφερομένων ήταν μεγάλη τόσο τις τρεις πρώτες μέρες που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και τις δύο επόμενες όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό.