Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Tοποθετήσεις προέδρου και πρώην προέδρου στην εκδήλωση της ΕΛΛΕΤ

 

Τοποθετήσεις για θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη έκαναν στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας «Φωνή Αιγαίου» στο Cine Villagio το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), ο πρόεδρος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης και Αντώνης Ηλιόπουλος.

Αντώνης Παγώνης

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παγώνης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης είχε καταθέσει τις προτάσεις της για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της Σαντορίνης σημειώνοντας την ανάγκη ολοκλήρωσής του ύστερα από τρεις δεκαετίες οπότε και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του, καθώς και το ότι θα έπρεπε να εφαρμοστούν τα Προεδρικά διατάγματα ώστε να προστατέψουν το νησί, ενώ σημείωσε πως η ταινία εμφάνιζε τη χωματερή του νησιού γεμάτη το 2004, ενώ σήμερα 20 χρόνια μετά, τα απορρίμματα συνεχίζουν να θάβονται στο ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε για να προστατευτεί και θωρακιστεί σε κάθε επίπεδο του νησί, φτάνοντας σήμερα να εκπέμπει «το διαμάντι του στέμματος» του ελληνικού τουρισμού όπως χαρακτήρισε τη Σαντορίνη, σήματα κινδύνου, κυριολεκτικά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι δυστυχώς την τελευταία εικοσαετία επικράτησαν αναβλητικότητα, ανευθυνότητα, ανικανότητα, έλλειψη ελέγχων και γνώσεων, αλλά και της επίγνωσης του τι συμβαίνει συλλογικά και που οδηγείται το νησί, με τον ιδιωτικό τομέα να κάνει άλματα και το δημόσιο να μένει ανήμπορος πίσω.

Αντώνης Ηλιόπουλος

Σχετικά με τα μέτρα που προβλέπει η πρόσφατη ΚΥΑ, εξέφρασε τις ενστάσεις του στις δημόσιες – εμφανείς ενημερώσεις για την κατολισθητική επικινδυνότητα, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα και γίνει ενέργειες για να είχε αποφύγει και απαλλαγεί η Σαντορίνη από αυτούς τους κινδύνους.

Παράλληλα ανέφερε πως τα μέτρα δυσφημούν το νησί, ενώ δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους κατοίκους και επισκέπτες του, αποτρέποντας τους κινδύνους και εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων υποδομών ασφάλειας και διαφυγής, αλλά και ένα νέο ασφαλές λιμάνι που έχει ανάγκη το νησί.

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Σαντορίνη, όπως το είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη τον Ιούνιο του 2020.

 

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Παγώνη

 

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου