Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Βράβευση των παλαιότερων υπαλλήλων των Atrium Hotels

Πραγματοποιήθηκε η 9η τελετή βράβευσης των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ).

Αυτή τη φορά βραβεύθηκαν οι παλαιότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι των τριών μονάδων του ομίλου Atrium Hotels (Atrium Palace, Atrium Prestige & Atrium Platinum).

«Το κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται κοντά μας από την πρώτη μέρα. Μαζί μας τράβηξαν όλο τον ενθουσιασμό και την αγωνία της κάθε νέας μονάδας. Όταν δίπλα σου έχεις τέτοιους ανθρώπους, τότε κοιμάσαι ήσυχος. Οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο και στο τέλος της ημέρας εκείνο που μένει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις».

Με τα λόγια αυτά, η ξενοδόχος Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου παρουσίασε τα τρία παλαιότερα στελέχη του ομίλου Atrium Hotels, της κοινοπραξίας Χατζηκωνσταντίνου – Κωνσταντινίδη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι που βραβεύθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η δήλωση που έκαναν, έχουν ως ακολούθως:

 

Ευαγγελία Πάππου, 31 χρόνια υπεύθυνη λογιστηρίου ομίλου Atrium Hotels

«Είμαι υπεύθυνη πληρωμών και για τα τρία ξενοδοχεία Atrium. Έχω μια μακριά σχέση με τις οικογένειες Χατζηκωνσταντίνου – Κωνσταντινίδη και είναι μια σχέση που ξεκίνησε πριν καν κατασκευάσουν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Κάλαθο. Ήμουν κοντά τους στο μελετητικό γραφείο όπου σχεδίαζαν τα ξενοδοχεία πολλών άλλων επιχειρηματιών του νησιού μας. Όταν χτίστηκε το Atrium Palace, η μητέρα των τριών ξενοδοχείων, ξεκίνησα εκεί ως υπεύθυνη λογιστηρίου. Μου αρέσουν πολύ οι αριθμοί, θέτω μόνη μου στόχους και μετά επιδιώκω να τους πετύχω. Κάνω διαπραγματεύσεις με προμηθευτές, φροντίζω για τις μισθοδοσίες του προσωπικού, τις πληρωμές τρίτων, είναι ένα πολύ σημαντικό πόστο. Ναι, ένας νέος με πτυχίο από οικονομικό πανεπιστήμιο να έρθει να δουλέψει στα αντίστοιχα τμήματα των ξενοδοχείων, υπάρχει σημαντική εξέλιξη, αρκεί και η ίδια η επιχείρηση να αναγνωρίσει την αξία σου. Αν υπάρχει στη μονάδα ένας καλός υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού, τότε μπορεί να κάνει θαύματα, να αναγνωρίσει τα «διαμάντια» και να τους δώσει απίστευτη ώθηση. Σε αυτό εγώ στάθηκα πολύ τυχερή»

 

Νικόλαος Ροδίτης, 12 χρόνια αποθηκάριος στο Atrium Platinum Luxury Resort & Spa

«Δεν είμαι άνθρωπος που αλλάζω εύκολα δουλειές. Πριν ήμουν σε άλλη επιχείρηση επί 26 χρόνια. Με το που άνοιξε το Platinum έδωσα συνέντευξη στον κ. Ματσίγκο, για τον οποίο θέλω να πω ότι ανελλιπώς – καθημερινά έρχεται στην αποθήκη, όπως βρίσκεται και ελέγχει όλα τα τμήματα. Προσλήφθηκα αμέσως. Ανέλαβα αποθηκάριος λόγω της εμπειρίας μου. Αποθήκη είναι η καρδιά του ξενοδοχείου, είναι μεγάλη ευθύνη και πρόκληση για να τα καταφέρεις. Αν θέλεις να δουλέψεις και σέβεσαι τον εαυτό σου τότε η διαχείριση της αποθήκης είναι μια πολύ ωραία δουλειά. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που δουλεύω με τους ξενοδόχους Κωνσταντινίδη – Χατζηκωνσταντίνου, βρίσκονται πάντα κοντά μας, σε ό,τι χρειαστούμε. Είναι πιο δύσκολο να φύγεις από ένα Atrium, παρά να μπεις».

 

Secrieru Dumitru, 14 χρόνια συντηρητής στο Atrium Prestige Thalasso Spa Resort & Villas

«Είμαι από τη Μολδαβία, εκεί σπούδασα ηλεκτρονικός, ήρθα στη Ρόδο και κάποια στιγμή ξεκίνησα να δουλεύω με τον εργολάβο όταν χτιζόταν το Atrium Prestige. Ήμουν στα χτισίματα του ξενοδοχείου, ήμουν εκεί όταν άνοιξε την πρώτη μέρα και συνεχίζω να δουλεύω εκεί ως συντηρητής. Είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά. Το ξενοδοχείο έχει 160 άτομα προσωπικό και όλοι χρειάζονται κάτι. Αυτό απαιτεί οργάνωση και διαρκή συνεννόηση με τη διεύθυνση και τους ξενοδόχους. Συνεννοούμαστε πολύ καλά, με αγαπάνε και τους αγαπώ. Αν μου λείπει η οικοδομή; Να σας πω… η δουλειά εδώ είναι πιο καθαρή, οργανωμένη και ξέρεις που στέκεσαι».

Η επόμενη βράβευση θα γίνει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.