Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Αύξηση τουλάχιστον 10% στις διαπραγματεύσεις με Τ.Os για το 2023

Τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), αποφάσισαν ότι ως προς την τιμολογιακή πολιτική τους για το 2023, είναι θέμα επιβίωσης η αύξηση τουλάχιστον 10% στις διαπραγματεύσεις με τους tour operators.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Semiramis πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Τα Μέλη εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το σαρωτικό κύμα ακρίβειας (πρώτες ύλες, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, προμήθειες), το οποίο εκτοξεύει το κόστος λειτουργίας σε τέτοιο βαθμό που αν δεν υποχωρήσει θα καταστήσει τη φετινή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων ζημιογόνα, δεδομένου ότι οι τιμές πώλησης προσδιορίζονται από συμβόλαια που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να προβλέψουν την παρούσα κατάσταση.

Ως προς τις προκρατήσεις διαπιστώθηκε ότι εκτός από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θεωρούνται χαμένες για τη φετινή σαιζόν, αρχίζει να παρατηρείται υστέρηση και σε πολλές άλλες αγορές κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης δηλ. της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.

Μετά τις προβληματικές σαιζόν του 2020 και του 2021 λόγω της πανδημίας και την όπως όλα δυστυχώς προμηνύουν, ζημιογόνα σαιζόν του 2022, τα Μέλη κατέθεσαν διαλογικά τις απόψεις τους και ομόφωνα συμφώνησαν ως προς την τιμολογιακή πολιτική τους για την επόμενη χρονιά, ότι είναι θέμα επιβίωσης, η αύξηση κατ’ ελάχιστο του 10% να αποτελεί κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις για το 2023.

Σημειώνεται ότι τώρα ξεκινά η περίοδος σύναψης συμβολαίων για τη νέα χρονιά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είναι αυτονόητη η μείωση των εκπτώσεων που παρέχονται για τις έγκαιρες προκρατήσεις (early booking discounts) ως λογική συνέχεια της τεράστιας μείωσης του ποσού προκαταβολής από την πλευρά των tour operators.

Στην έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου – Πρόεδρος της ΠΕΔ, αλλά και πρώην Πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΝΑΙ και μέλος της ΕΞΡ Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΞΡ Βασίλης Μηναϊδης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media