Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Αναγκαία η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Στο θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Μεσσηνίας επανήλθε με χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας

 

Η Νέα Εποχή που προδιαγράφεται εν όψει των περιφερειακών εκλογών σηματοδοτείται από την ανάγκη λήψης γενναίων αποφάσεων σε ότι αφορά το μέλλον του τουρισμού στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο, γενικότερα.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχομε επανειλημμένα επισημάνει την υστέρηση που γνωρίζει η περιοχή σε επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός, με δεδομένο τον πλούτο του τουριστικού της προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει και που συνάδουν με τις νέες ποιοτικές τάσεις που αναδύονται διεθνώς στον τομέα της ζήτησης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Χωρίς  να  υποτιμούμε  την  αξία  και  τη  συμβολή  του  εσωτερικού  τουρισμού, έχουμε αναδείξει ως βασική προϋπόθεση τόσο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου όσο και της ενίσχυσης των εσόδων, την  προσφυγή  στις  αγορές  ενδιαφέροντος του εξωτερικού.

Ωστόσο, για  να  επιτευχθεί  αυτός  ο  στόχος  απαιτείται  η  ενίσχυση  και βελτίωση των υποδομών πρόσβασης στην περιοχή, με κύρια αυτήν του αεροδρομίου ως  βασικής πύλης εισόδου του εισερχόμενου τουρισμού.

Και, παρά το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησής του αεροδρομίου  Καλαμάτας  είναι  απολύτως  αναγκαία  η εκτέλεση έργων βελτίωσης καθώς και στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι η μη επέκταση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών αποτελούν τις κύριες αιτίες που αποτρέπουν τις αεροπορικές εταιρίες για νέες πτήσεις charter και δρομολόγια προς την Καλαμάτα.

Σε προγενέστερες συζητήσεις που είχαμε με αρμόδιους παράγοντες του Υπερταμείου και της ΥΠΑ, γνωρίζουμε  ότι  έχει  ολοκληρωθεί  ο  σχετικός  φάκελος  και  βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης των  συμπληρωματικών έργων υποδομής, χωρίς  όμως να έχει σημειωθεί πρόοδος.

Έχοντας γνώση από τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά προκαλούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες  και με την απειλή απώλειας μιας ακόμη τουριστικής περιόδου, αναμένουμε με προσδοκία την επικείμενη επίσκεψη του νυν και του πρώην Πρωθυπουργού κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή μας με την ευκαιρία της υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Πτωχού εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Προσβλέπουμε δε, στη θετική, εκ μέρους τους, ανταπόκριση των αιτημάτων μας, δεδομένου ότι είναι και οι δύο γνώστες του προβλήματος και επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη από την πλευρά μας για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης αποφάσεων.