Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Η άμεση αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή και Δημήτρη Πατριαρχέα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου ΤΧΣ Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον οποίο τέθηκε το πάγιο αίτημα των ξενοδόχων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που θα επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του χώρου parking του αεροδρομίου Καλαμάτας χωρίς την υποχρέωση αναζήτησης εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών άλλων αεροδρομίων μέχρι την επόμενη απογείωση των αεροσκαφών, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Όπως τονίζεται, αφενός προκαλεί επί πλέον χρεώσεις στις αεροπορικές εταιρείες με επίπτωση στους ναύλους και αφετέρου αποτρέπει πολλούς αερομεταφορείς να επιλέξουν την Καλαμάτα ως τόπο προορισμού διακοπών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι, παρά τη διεθνή ζήτηση που παρουσιάζει η Μεσσηνία, στερείται, εξαιτίας αυτού του τεχνικού ζητήματος, σημαντικού μεριδίου της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς με ότι αυτό σημαίνει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την ουσιαστική και εποικοδομητική, όπως αναφέρει, συνάντηση στην οποία μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπερταμείου το οποίο θα προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση εναλλακτικών τεχνικών έργων για να επιλυθεί το πρόβλημα με την αναδιάταξη των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση του αναγκαίου χώρου στάθμευσης, πράγμα που εκκρεμεί εδώ και αρκετό διάστημα, παρά τη δημοσίευση της πρώτης φάσης αξιοποίησης του αεροδρομίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.