Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων τουρισμού της περιοχής, έγινε μια τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρου Βασιλικού και των Προέδρων των Ενώσεων Ξενοδόχων Μαγνησίας, Σκιάθου, Λάρισας και Τρικάλων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στόχος η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, η καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία, τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα άμεσα αιτήματα αρμοδιότητας όχι μόνο του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Στη συνέχεια αυτής, υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Δημήτρη Φραγκάκη, που οδήγησε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου σε μια δια ζώσης συνάντηση προκειμένου να οργανωθεί άμεσα η προβολή της περιοχής.

Με τον κ. Φραγκάκη ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη για την άμεση εμφάνιση της περιοχής με ραδιοφωνικά spot και καταχωρήσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα έγινε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, Θεώνη Αλαμπάση, λόγω της απουσίας του Υπουργού στο Λουξεμβούργο, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι:

1. Yπάρχει αρνητική τάση για αποζημίωση των επιχειρήσεων με το μοντέλο Covid που είχε ζητήσει. Εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων προκειμένου να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις που άνοιξαν και να βοηθηθούν να ανοίξουν και εκείνες που έκλεισαν.

2. Ένα από τα θετικά της συνάντησης είναι ότι θα παραταθούν επί εξάμηνης βάσης οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και οι δόσεις των ρυθμίσεων.

3. Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις τράπεζες, οι οποίες δεν τηρούν τις ανακοινώσεις τους περί συμπαράστασης των επιχειρήσεων. Η κα Αλαμπάση είπε ότι οι επιχειρήσεις σε κάθε περίπτωση άρνησης της τράπεζας για συναίνεση αυτών των πράξεων θα πρέπει να ενημερώνουν της Ένωση προκειμένου να υπάρχει παρέμβαση από το Υπουργείο Οικονομικών.

4. Η αίσθηση του ΔΣ της Ένωσης είναι ότι πέρα από την υπόσχεση για προβολή της περιοχής, δεν φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ουσιαστικής βοήθειας των επιχειρήσεων.

5. Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί είναι ανεφάρμοστα στην πλειονότητα των επιχειρήσεων.

6. Ζητήθηκε η βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού για την εφαρμογή μέτρων στήριξης για τις σχολικές εκδρομές, εκδρομές των ΚΑΠΗ κ.ά., από τα προγράμματα «Κοινωνικός Τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους», καθώς και την εφαρμογή κάποιου δελτίου όπως για παράδειγμα «Μαγνησία Pass».

 

Φωτογραφία: Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης με το Δημήτρη Φραγκάκη.