Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ένωση Ξενοδόχων Κω: Η προτεινόμενη πολιτική είσπραξης από τουριστικούς οργανισμούς

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου, απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της Ένωσης σχετικά με την προτεινόμενη πολιτική είσπραξης από τους τουριστικούς οργανισμούς.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητά μέλη,

 

Μετά από την πρωτοφανή κρίση που διανύουμε, με τις τεράστιες απώλειες που βιώνουμε σε όλο το φάσμα της τουριστικής και της ευρύτερης οικονομίας, καλούμαστε να πράξουμε τα μέγιστα, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα: τη βιωσιμότητά μας!

Δεδομένου ότι οι μισές επιχειρήσεις έμειναν εκτός κρατικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων προς ενίσχυση ρευστότητας, αλλά και από αυτές που εγκρίθηκαν ένα μικρό ποσοστό έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις, δεδομένου ότι πολλοί δεν λειτούργησαν φέτος και όσοι λειτούργησαν είτε εμφανίζουν απώλειες είτε μηδενικά αποτελέσματα, και κυρίως δεδομένης της επισφάλειας που δημιουργείται σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων πρέπει να θωρακίσουμε την βιωσιμότητα και την παραπέρα υγιή λειτουργία των δικών μας ξενοδοχείων.

Στα πλαίσια αυτά, είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πιστώσεις 60 ημερών (και παραπάνω) στις αποπληρωμές των τιμολογίων μας προς tour operator.

Η ιστορία άλλωστε της χρεωκοπίας του Thomas Cook μας έδωσε τα διδάγματά της, που ακόμα πολλοί από εμάς παλεύουν να ισορροπήσουν το μεγάλο οικονομικό κενό.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Έχουμε ήδη έρθει σε συνεννόηση με μεγάλες Ενώσεις Ξενοδόχων ανά την Ελλάδα και όλοι συμφωνούμε στην παρακάτω προτεινόμενη πολιτική είσπραξης:

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν ΠΑΚΕΤΑ (Room & Flight):

• Είσπραξη με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης με τη δυνατότητα είσπραξης ή κατά την ΑΦΙΞΗ ή κατά την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

• Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, με κατάθεση στον εταιρικό λογαριασμό μας ή ΠΡΙΝ την άφιξη ή το αργότερο πριν την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

• Για Τουριστικούς Οργανισμούς που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν κανέναν από τους παραπάνω τόπους, εξόφληση με ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 21 ημερών από την ΑΦΙΞΗ των πελατών.

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν Δωμάτια ΜΟΝΟ (Room Only):

• Είσπραξη 7 – 10 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης.

• Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, κατάθεση στον εταιρικό λογαριασμό μας 7 – 10 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ.

Προτείνεται η εφαρμογή των παραπάνω από την τρέχουσα σαιζόν.

Η διαπραγματευτική μας ικανότητα αυξάνεται όταν όλοι ακολουθήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το εκβιαστικό δίλημμα που μας τίθεται: «Η πάμε με τους δικούς μας όρους ή δεν προχωράμε σε συμβόλαια».

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο αγώνας που δίνουμε όλοι είναι αγώνας επιβίωσης. Γινόμαστε πιο ισχυροί όταν λειτουργούμε με συνεννόηση και ενότητα.

Αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία προκειμένου να αλλάξουμε καταστάσεις που χρόνια μας προβληματίζουν και μας δημιουργούν οικονομική δυσχέρεια ως προς τη ρευστότητα των επιχειρήσεών μας.

Σας καλώ να λειτουργήσουμε σε ένα κοινό ενιαίο μέτωπο, ευχόμενη ο καθένας από εσάς να συνεχίσει δυναμικά το σκληρό αγώνα επιβίωσης από τα δύσκολα που διανύουμε.

 

Κωνσταντίνα Σβύνου

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

 

Πηγή: www.kosnews24.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media