Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Οι tour operators προβληματισμένοι για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Οι tour operators που «στέλνουν» τουρίστες από το εξωτερικό στην Κέρκυρα, είναι πλέον όχι μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν αν επανέλθουν τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και την προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Καλούδη και την προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κα Αγγελική Παπαϊωάννου προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων για την τουριστική περίοδο που άρχισε και διανύουμε ήδη.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος αναμένει προσωπικό με απόφαση ΑΣΕΠ, ότι αντιμετωπίζονται συνεχείς βλάβες οχημάτων της Υπηρεσίας και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για την επισκευή τους και ακόμα ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπενθύμισε στον Αντιδήμαρχο ότι τα τελευταία 4 χρόνια τα ίδια προβλήματα παραμένουν. Πρότεινε να βοηθήσει στην άμεση επισκευή οχημάτων, με την συνδρομή των Μελών της Ένωσης.

Τόνισε ότι οι τουριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην Κέρκυρα και στηρίζουν την οικονομία μας είναι όχι πλέον μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό, αν ξαναζήσουμε ότι και τα προηγούμενα χρόνια.

Κατατέθηκε πρόταση προκειμένου να βοηθήσει η Ένωση την κατάσταση άμεσα με το να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία Μέλη της Ένωσης μόνο με τον οδηγό και τη φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό με ευθύνη του ξενοδοχείου. Έτσι οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκομιδή των λοιπών απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές της Κέρκυρας».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram