Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ενημερωτική εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Αρκαδίας στη ΔΕΘ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φορείς του τουρισμού, ειδικοί συντάκτες – δημοσιογράφοι του οικονομικού, γαστρονομικού και τουριστικού ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης και ταξιδιωτικοί πράκτορες, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Με στόχο την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όλων των μορφών τουρισμού της Αρκαδίας, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το τουριστικό video «This is Arcadia», τα τουριστικά οικονομικά μεγέθη του νομού, καθώς και η νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει θέσει ως στόχο τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Η Αρκαδία είναι μια καλλονή. Όσο διάστημα είσαι μαζί της δε θέλεις να φύγεις και όταν φεύγεις θέλεις να ξαναπάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρουπής τονίζοντας: «Η Αρκαδία επιβάλλεται. Γι’ αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να τους φιλοξενήσει για τρεις μέρες για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές μας».

Με γνώμονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Αρκαδίας και αποτελεί βασικό πάγιο αίτημα του, τη δημιουργία του Μεσογειακού συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου στην Αρκαδία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ανακοίνωσαν ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας διερευνάται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό θα προκύψει από τη συνεργασία της ΔΕΘ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τη σύνταξη μελέτης, από κοινού, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του συνεδριακού κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Σαμπράκος παρουσίασε αναλυτικά το στρατηγικό σχεδιασμό του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Αρκαδίας καθώς και τη νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας».

Πρόκειται για ένα Destination Management Organization με αντικείμενο τη διαχείριση και προώθηση ενός τουριστικού προορισμού, την παροχή πληροφοριών και τη συνολική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

 

Δείτε τo video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media