Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Ενδιαφέρον της KSC Capital Partners για τα Kipriotis Hotels;

 

Πυκνώνουν οι επαφές της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank με ξένους επενδυτές προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια με την υπόθεση του ομίλου Κυπριώτη (Kipriotis Hotels).

Η «Γ. Κυπριώτης» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Κω με πέντε μονάδες (Aqualand, Hippocrates, Village Resort, Panorama Hotel, Suites Maris) με συνολικά 5.079 κλίνες.

Η διαμάχη της ιδιοκτησίας του ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες χαρακτηρίζεται ως μία από τις σφοδρότερες στην αγορά. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα δάνεια της εταιρείας, ύψους 110 εκατ., τα οποία έχουν καταγγελθεί, με την εταιρεία να αντιδρά και να προχωρά μέχρι στην κατάθεση μηνυτήριων αναφορών κατά τραπεζικών στελεχών.

Πρόσφατα το Πρωτοδικείο της Κω απέρριψε την αίτηση ειδικής διαχείρισης, δημιουργώντας προσδοκίες πως θα αρθεί το αδιέξοδο. Όμως, το ενδιαφέρον ισπανικού ξενοδοχειακού ομίλου να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των δανείων (90 εκατ.) δεν προχώρησε με αποτέλεσμα Τρ. Πειραιώς και Eurobank να έχουν ρίξει, πλέον, το βάρος τους στην KSC Capital Partners.

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ονόματα στο χώρο του hoteling, η εταιρεία των Michael Shannon και Eric Resnick με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων, φέρεται να έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την «Κυπριώτης». Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο της KSL είναι τα Barton Creek, Hotel Viking, Miraval κ.ά.

 

Πηγή: www.banks.com.gr

Post Tags
Share Post