Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Εναλλακτικός και δωδεκάμηνος τουρισμός στη συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης – Πρέσβειρας Σουηδίας

Τη δυνατότητα αύξησης των Σουηδών τουριστών στην Κρήτη επεσήμανε η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Sammelin κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Προξένου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη Ανδρέα Μεταξά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική αναφορά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το χειμερινό τουρισμό που μπορεί να ενισχύσει την παρουσία Σουηδών στο νησί, σε συνδυασμό με εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

«Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και περίπου 200.000 τουρίστες έρχονται μόνο στην Κρήτη από τους 800.000 σε όλη τη χώρα. Νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η ροή των τουριστών προς την Κρήτη και αν διαφοροποιηθεί λίγο το προσφερόμενο προϊόν και υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του νησιού όλο το έτος τότε θα έρθουν και περισσότεροι Σουηδοί τουρίστες», δήλωσε η Πρέσβειρα της Σουηδίας.

Ο κ. Αρναουτάκης παρουσίασε στην Πρέσβειρα τις δράσεις που αναπτύσσει η Κρήτη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού αναδεικνύοντας περαιτέρω τους παραδοσιακούς προορισμούς του νησιού και ενισχύοντας την ενδοχώρα που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και πολιτιστικό πλούτο. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για να προωθηθεί ο δωδεκάμηνος τουρισμός στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας