Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ένα εκατομμύριο επιπλέον αφίξεις προσδοκά η Αθήνα το 2014

ATHENS1Τους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα», παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους προέδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργο Τσακίρη και Ανδρέα Ανδρεάδη αντίστοιχα.

Την εκτίμηση ότι η Αθήνα φέτος θα έχει 700.000 επιπλέον αφίξεις, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν έως και σε ένα εκατ. επισκέπτες, έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συνολικές αφίξεις στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 18,5 εκατ. με ορατό το ενδεχόμενο των 19 εκατ. ταξιδιωτών και συμπλήρωσε ότι για το 2014 οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει 1,5 εκατ. επιπλέον θέσεις. Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν, τόνισε τις απώλειες της Αθήνας στον τουρισμό, οι οποίες αναλογούν σε δύο εκατ. λιγότερες αφίξεις, με ανάλογες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Τη θετική πορεία της Αθήνας πλέον επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα στοιχεία διεθνών αφίξεων που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ: Για το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας καταγράφεται αύξηση 32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με συνολικά 429.549 επισκέπτες από 324.634 το 2013.

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη υλοποίησης δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας ο πρόεδρος του ΞΕΕ και συγκεκριμένα, τη δημιουργία συνθηκών για τη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της πόλης, την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προορισμού και την αύξηση του ρεύματος των επισκεπτών. Το ΞΕΕ ως τελικός δικαιούχος, αναλαμβάνει την εκτέλεση της πράξης «Δράσεις για την Τουριστική Ανάπτυξης της Αθήνας», συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός προηγμένου, «έξυπνου» συστήματος κρατήσεων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για οργάνωση και διαχείριση ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφορών από τα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας προς τους δυνητικούς τουρίστες, ενώ σε αυτό εντάσσεται και η εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την ανάπτυξη του νεανικού τουρισμού στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι βασίζεται σε τέσσερις άξονες: την αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των Αθηνών, την οργάνωση και διαχείριση της τουριστικής δραστηριότητας, την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος και την περαιτέρω ενίσχυση και αναδιοργάνωση του επίσημου φορέα τουρισμού της πόλης, του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών της Αθήνας.

Φωτογραφίες: www.facebook.com/AthensAtticaLive