Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Emirates SkyCargo: Τα πιο δημοφιλή δώρα εναέριας μεταφοράς για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Στον κόμβο της Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι, μέσα σε τρία δευτερόλεπτα περίπου 10 εμπορευματικά κιβώτια φορτίου είναι έτοιμα για μεταφορά, ενώ ο αερομεταφορέας καθημερινά διακινεί περισσότερα από 250.000 τεμάχια cargo, συμπεριλαμβανομένων αγαθών που είναι ζωτικής σημασίας – από φάρμακα που σώζουν ζωές έως νόστιμα και φρέσκα προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Ειδικά τις εβδομάδες πριν τις 14 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο η Emirates SkyCargo μεταφέρει μερικά από τα πιο δημοφιλή δώρα που προσφέρονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

 

 

Σύμφωνα με την Emirates SkyCargo, τα πέντε πιο δημοφιλή προϊόντα που μεταφέρονται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα εξής:

 

Λουλούδια: Τα λουλούδια και ειδικά τα τριαντάφυλλα είναι μακράν τα πιο δημοφιλή δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τον Ιανουάριο του 2022, με την Emirates SkyCargo να μεταφέρει περισσότερους από 3.000 τόνους λουλουδιών από την Κένυα, τον Ισημερινό, την Κολομβία, την Αιθιοπία και πολλές άλλες χώρες. Η πλειοψηφία των λουλουδιών μεταφέρονται πρώτα στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά λουλουδιών στον κόσμο και στη συνέχεια διανέμονται σε αγορές σε όλο τον κόσμο.

 

Σοκολάτες: Ένα άλλο αγαπημένο και δημοφιλές δώρο παγκοσμίως και όχι μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και για όλες τις γιορτές, είναι οι σοκολάτες. Το 2021, η Emirates SkyCargo μετέφερε περισσότερους από 150 τόνους σοκολάτας υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι Βρυξέλλες, η Ζυρίχη και το Ντίσελντορφ αποτελούν τους βασικούς ευρωπαϊκούς σταθμούς φόρτωσης σοκολάτας που μεταφέρεται μέσω της Emirates στο πλαίσιο της ημέρας Αγίου Βαλεντίνου. Επιπλέον, η Βηρυτός αποτελεί έναν σημαντικό εξαγωγέα σοκολάτας που εξυπηρετεί τις αγορές της Μέσης Ανατολής. 

 

Αρώματα υψηλής ποιότητας: Τα αρώματα είναι επίσης αρκετά δημοφιλή δώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας. Μόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου, η Emirates SkyCargo μετέφερε περισσότερους από 200 τόνους αρωμάτων υψηλής ποιότητας από πόλεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας σε όλο τον κόσμο, ώστε να προμηθεύσει εγκαίρως τα καταστήματα λιανικής εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Ρολόγια και κοσμήματα: Ρολόγια υψηλών προδιαγραφών, κοσμήματα και αξεσουάρ αποτελούν επίσης κορυφαίες επιλογές δώρων για ειδικές περιστάσεις. Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου παρατηρείται σημαντική αύξηση στον όγκο των φορτίων ρολογιών υψηλών προδιαγραφών και άλλων αξεσουάρ που μεταφέρονται με την Emirates. Η Ζυρίχη, η Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ είναι οι κύριες πόλεις προέλευσης ρολογιών, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου της προηγούμενης χρονιάς, η Emirates SkyCargo μετέφερε περισσότερους από 1.200 τόνους ρολογιών υψηλών προδιαγραφών.

 

Ηλεκτρονικά gadget: Τέλος, τα ηλεκτρονικά gadget και ειδικά συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα σημειώνουν επίσης μεγάλη ζήτηση, με αποστολές που πραγματοποιούνται κυρίως τις ημέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που προηγούνται της συγκεκριμένης μέρας, η Emirates SkyCargo μετέφερε περισσότερους από 1.500 τόνους ηλεκτρονικών gadget από τις χώρες παραγωγής τους στην Ασία προς τις καταναλωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η Emirates SkyCargo, το τμήμα αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών της Emirates, προσφέρει στους πελάτες της χωρητικότητα φορτίου σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 140 προορισμούς σε έξι ηπείρους.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media