Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Η Emirates SkyCargo συμπληρώνει ένα έτος χρήσης επιβατικών αεροπλάνων για εμπορευματικές πτήσεις

Πριν από ένα χρόνο, η πτήση της Emirates EK 2503 απογειώθηκε από το Ντουμπάι, χωρίς επιβάτες αλλά με εμπορεύματα.

Το επιβατικό Boeing 777-300ER μετέφερε πάνω από 34 τόνους εμπορευμάτων που απαιτούνταν να παραδοθούν έκτακτα στο Κουβέιτ. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των δραστηριοτήτων της που η Emirates πραγματοποίησε πτήση μόνο με φορτίο σε επιβατικό αεροσκάφος.

Mόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανακήρυξη της νόσου COVID-19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η EK 2503 ήταν η πρώτη από περισσότερες από 27.800 πτήσεις φορτίου που θα εκτελούσε η Emirates SkyCargo λειτουργώντας αδιάκοπα προκειμένου να παραμείνουν οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο συνδεδεμένες και να μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό καθώς και τροφή, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη ενόψει της πανδημίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πιο συγκεκριμένα, για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας και βασικών αγαθών, η Emirates SkyCargo προχώρησε στην εισαγωγή υπηρεσιών αερομεταφοράς σε επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιώντας καινοτόμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης εμπορευμάτων στα καθίσματα επιβατών και σε ντουλάπια χειραποσκευών μέσα στην καμπίνα επιβατών και την εισαγωγή ειδικά διαμορφωμένων Boeing 777-300ER αεροσκαφών, των οποίων οι θέσεις της Economy Class αφαιρέθηκαν ώστε να προστεθεί περισσότερος χώρος για τη μεταφορά φορτίου.

Η Emirates SkyCargo διαθέτει επί του παρόντος 16 τέτοια αεροσκάφη Boeing 777-300ER για τη μεταφορά φορτίων.

Η Emirates SkyCargo πραγματοποίησε περισσότερες από 27.800 εμπορευματικές πτήσεις αποκλειστικά σε επιβατικά αεροσκάφη κατά το τελευταίο έτος.

Αυτές οι πτήσεις βοήθησαν στη μεταφορά περισσότερων από 100.000 τόνων βασικών προμηθειών, όπως εξοπλισμό προσωπικής προστασίας, test για τον COVID-19, αναπνευστήρες, φαρμακευτικά προϊόντα, εμβόλια και τρόφιμα.

Οι πτήσεις της Emirates SkyCargo συνέβαλαν στη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας σε ορισμένες αγορές που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, παρέχοντας παράλληλα μια ροή εισοδήματος σε κοινότητες που εξαρτώνται από τις γεωργικές εξαγωγές.

Ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε επίσης έναν αριθμό ρεκόρ charter πτήσεων χρησιμοποιώντας επιβατικά αεροσκάφη αποκλειστικά για τη μεταφορά φορτίου.

Τέλος, η Emirates SkyCargo ηγείται της παγκόσμιας ανταπόκρισης της βιομηχανίας αερομεταφορών για τη διανομή εμβολίων COVID-19.

Ο αερομεταφορέας έχει δημιουργήσει στο Ντουμπάι τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19 και έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους φορείς με έδρα το Ντουμπάι και με τη UNICEF για την ταχεία μεταφορά εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες μέσω του κόμβου στο Ντουμπάι.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post