Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η Emirates Flight Catering δημιουργεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εγκατάσταση γεωργικής καλλιέργειας

Η Emirates Flight Catering (EKFC) και η Crop One θα επενδύσουν από κοινού, 40 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να δημιουργήσουν κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central, τη μεγαλύτερη κάθετη γεωργική εγκατάσταση, παγκοσμίως. Το έργο υλοποιείται με κοινοπραξία ανάμεσα στην Emirates Flight Catering και την Crop One Holdings με έδρα τις ΗΠΑ, παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα κάθετης εκμετάλλευσης.

«Ως μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο, η Emirates Flight Catering αναζητά πάντα την καινοτομία και τους τρόπους να βελτιώσει την παραγωγικότητα, το προϊόν και την ποιότητα των υπηρεσιών. Εισάγοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία στις δραστηριότητές μας, εξασφαλίζουμε στη δική μας αλυσίδα εφοδιασμού, υψηλής ποιότητας, τοπικά, φρέσκα προϊόντα, ενώ παράλληλα μειώνουμε σημαντικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Με χαρά συνεργαζόμαστε με τη Crop One, κορυφαία Εταιρεία στα συστήματα καλλιέργειας, συσκευασίας και διανομής και μια επιτυχημένη εταιρεία που μοιράζεται τις εταιρικές μας αξίες. Μαζί, θα παρέχουμε άρτια προϊόντα και υψηλή αξία στους πελάτες και τους κοινωνικούς μας εταίρους», δήλωσε ο Saeed Mohammed, Chief Executive Officer της Emirates Flight Catering.

«Το εφαρμοσμένο επιχειρησιακό μας μοντέλο, έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κερδοφόρα εμπορική παραγωγή, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλο σημαντικό καλλιεργητή κάθετης γεωργίας. Είμαστε καλλιεργητές που χρησιμοποιούν την πιο εκλεπτυσμένη επιστήμη καλλιέργειας φυτών, με αποδεδειγμένη επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, παρέχοντας κορυφαία καταναλωτικά προϊόντα, καθημερινά», δήλωσε η Sonia Lo, Chief Executive Officer της Crop One Holdings.

Όταν ολοκληρωθεί, η κάθετη γεωργική εγκατάσταση θα καλύπτει 130.000 τετραγωνικά πόδια, αλλά η παραγωγή θα αντιστοιχεί συνολικά, σε γεωργική έκταση 900 στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας, θα συλλέγονται καθημερινά, 2.700 κιλά λαχανικών υψηλής ποιότητας, χωρίς ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα, χρησιμοποιώντας 99% λιγότερο νερό από τα υπαίθρια χωράφια. Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στην καλλιέργεια και το σημείο κατανάλωσης, μειώνει επίσης σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα από τις μεταφορές των προϊόντων. Εξασφαλίζει επίσης την ταχεία παράδοση των φρέσκων προϊόντων, φτάνοντας στους πελάτες μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή, διατηρώντας υψηλή θρεπτική αξία.

Η έναρξη κατασκευής της εγκατάστασης έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα χρόνο. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες της Emirates Flight Catering, συμπεριλαμβανομένων και των 105 αεροπορικών εταιρειών και των 25 αεροπορικών σαλονιών, το Δεκέμβριο του 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ EMIRATES FLIGHT CATERING
Η Emirates Flight Catering είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφοδοσίας στον κόσμο. Εξυπηρετώντας αεροπορικές εταιρείες, εκδηλώσεις, VIP τροφοδοσία και άλλες βοηθητικές εργασίες, όπως οι υπηρεσίες καθαρισμού, παροχής τροφίμων, φαγητού & ποτού σε αεροπορικά σαλόνια, η Emirates Flight Catering είναι αξιόπιστος συνεργάτης για πάνω από 105 πελάτες αεροπορικές εταιρείες, ομάδες φιλοξενίας και κυβερνητικούς φορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Καθημερινά, οι 11.000 αφοσιωμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας, ετοιμάζουν κατά μέσο όρο, 225.000 γεύματα και διαχειρίζονται 210 τόνους για το καθαριστήριο.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CROP ONE HOLDINGS
Με έδρα το San Mateo στην Καλιφόρνια, η εταιρεία Crop One εφαρμόζει κάθετη γεωργική καλλιέργεια για δύο θυγατρικές -τη FreshBox Farms στη περιοχή Millis της Μασαχουσέτης και για μια κοινοπραξία με την Emirates Flight Catering, με έδρα το νότιο Ντουμπάϊ. Η Crop One δραστηριοποιείται στην εμπορική παραγωγή περισσότερο από κάθε άλλο σημαντικό καλλιεργητή κάθετης γεωργίας στις ΗΠΑ. Προσφέρει την υψηλότερη απόδοση καλλιέργειας ανά τετραγωνικό πόδι, με 25% κόστος κεφαλαίου, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση κάθετης γεωργίας, χάρη στο μοναδικό συνδυασμό ιδιόκτητης τεχνολογικής πλατφόρμας και άρτιας επιστημονικής γνώσης στην καλλιέργεια φυτών.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας