Κυριακή 26 Μαϊου 2019

Emirates, Etihad, flydubai και Air Arabia συνεργάστηκαν σε πτήση επίδειξης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Emirates, η Etihad, η flydubai και η Air Arabia πέταξαν από κοινού για να γιορτάσουν την 47η επέτειο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), την κληρονομιά και τις αξίες του Σεΐχη Ζαγιέντ, του ιδρυτικού πατέρα των Εμιράτων.

Η εκπληκτική πτήση επίδειξης -η πρώτη παγκοσμίως και ένα ορόσημο για την ιστορία της αεροπορίας των ΗΑΕ- συμπεριελάμβανε 11 αεροσκάφη: ένα Boeing 737 MAX 8 της flydubai (Ζαγιέντ 1), ένα Airbus A320 της Air Arabia (Ζαγιέντ 2), ένα Airbus A380 της Etihad Airways (Ζαγιέντ 3) και ένα Airbus A380 της Emirates (Ζαγιέντ 4), καθώς και επτά Al Fursan ακροβατικά και εκθεσιακά αεροσκάφη από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ.

Όλα τα εμπορικά αεροσκάφη στην επίδειξη είχαν χρωματιστεί με αυτοκόλλητα της «Χρονιάς του Ζαγιέντ». Είναι επίσης η πρώτη φορά που πετούσε σε σχηματισμό ο μοναδικός αυτός συνδυασμός αεροσκαφών.

Ο προσεκτικά σχεδιασμένος σχηματισμός «εναέριου σκαλοπατιού», ξεκίνησε το πρωινό της 2 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι όταν τα αεροσκάφη πέταξαν από το αεροδρόμιο του Αλ Μακτούμ. Όταν όλα τα αεροσκάφη βρέθηκαν στις θέσεις τους, με ύψος από 2.000 μέχρι 5.000 πόδια και με 1.000 πόδια κάθετο διαχωρισμό, ο σχηματισμός ξεκίνησε. Πάνω από τους ουρανούς του Ras Al Khaimah, το κάθε αεροσκάφος προσάρμοσε την ταχύτητά του και γύρισε για να επιτύχει ένα σχηματισμό – μονοπάτι. Μετά από αυτό, το κάθε αεροσκάφος κατέβαινε στη θέση του και ο κάθετος διαχωρισμός έφτανε στα 300 πόδια.

Πρώτη φορά στη «Χρονιά του Ζαγιέντ» πετούσε και η flydubai σε υψόμετρο 1.000 πόδια και ταχύτητα 210 κόμβων, ακολουθώντας την Air Arabia στη γραμμή πίσω και ανεβαίνοντας στα 1.300 πόδια υψόμετρο. Στη συνέχεια, ακολούθησε το αεροσκάφος Α380 της Etihad, που πετούσε στο πιο υψηλό υψόμετρο, στα 1.900 πόδια, κάνοντας χώρο για τα επτά Al Fursan αεροσκάφη σε σχηματισμό βέλους, έτοιμα να απελευθερώσουν τα χαρακτηριστικά μονοπάτια καπνού στα χρώματα της σημαίας των ΗΑΕ.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας