Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Emirates: Δοκιμαστική πτήση με 100% βιώσιμο καύσιμο για μείωση εκπομπών CO2

 

Η Emirates και η GE Aviation υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για το σχεδιασμό προγράμματος που θα προβλέπει ότι ένα Emirates Boeing 777-300ER με κινητήρες GE90 θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση με 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα ως το τέλος του 2022.

Ως τώρα, το βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο SAF που έχει εγκριθεί για χρήση είναι ένα μείγμα καυσίμου Jet A ή Jet A-1 με βάση το πετρέλαιο και ένα συστατικό SAF με μέγιστο όριο ανάμειξης 50%.

Μια διεθνής ομάδα εργασίας, με πρόεδρο στέλεχος της GE, προωθεί την ανάπτυξη τυποποιημένων βιομηχανικών προδιαγραφών που υποστηρίζουν τη χρήση 100% SAF, το οποίο δεν απαιτεί ανάμειξη με συμβατικά καύσιμα Jet.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

H δοκιμαστική πτήση με 100% SAF – μια συνεργασία ορόσημο τόσο για την Emirates όσο και για την GE Aviation – αναμένεται να δείξει πώς τα εμπορικά αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, που χρησιμοποιούν καύσιμο τζετ από εναλλακτικές πηγές, μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 χωρίς λειτουργικά προβλήματα, σε σύγκριση με καύσιμα με βάση το πετρέλαιο.

Η πτήση θα υποστηρίζει επίσης τις ευρύτερες προσπάθειες και των δύο εταιρειών να μειώσουν τις εκπομπές CO2, καθώς η βιομηχανία προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του SAF.

Η GE Aviation θα είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες υποστήριξης και την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών επιθεωρήσεων, που θα επιβεβαιώσουν ότι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές απόδοσης.

Η Emirates έλαβε το πρώτο της A380 που χρησιμοποιεί SAF το Δεκέμβριο του 2020.

Όλοι οι κινητήρες της GE Aviation μπορούν να λειτουργούν με εγκεκριμένο SAF, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυτικά έλαια, φύκια, λίπη, απόβλητα, αλκοόλες, σάκχαρα, CO2 και άλλες εναλλακτικές πηγές πρώτης ύλης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post