Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ελπίζει σε καλύτερες μέρες η ιδιοκτήτρια του Barceló Hydra Beach Resort

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας, το οποίο μάλιστα παρότι μπλέχτηκε στην περιπέτεια των πλειστηριασμών, κατόρθωσε τελικά να επιβιώσει.

Ο λόγος για το Hydra Beach, γνωστό και από τις ελληνικές ταινίες με τον Κωνσταντάρα, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει περάσει στον έλεγχο του ιταλικού Santoni Group.

Οι Ιταλοί το 2009 ανακαίνισαν το ξενοδοχείο σε πεντάστερο θέρετρο με 343 δωμάτια, σουίτες και bungalows, τέσσερα εστιατόρια, πέντε μπαρ, spa και δύο πισίνες (ανοιχτή και κλειστή), ενώ από το 2013 η διαχείρισή του έχει ανατεθεί στον μεγάλο ισπανικό όμιλο Barceló Hotels & Resorts.

Για την ιστορία, το συγκρότημα εμπνεύστηκε και έχτισε τη δεκαετία του ’60 ο επιχειρηματίας Νίκος Κωνσταντινίδης, που λίγα χρόνια αργότερα έστησε και το γειτονικό Porto Hydra.

Το κακό ξεκίνησε όταν το 2010 η εταιρεία του Hydra Beach πήρε ένα ομολογιακό δάνειο από τη Eurobank ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, μαζί με ορισμένα συνοδευτικά (αλληλόχρεος λογαριασμός κ.λπ.).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τότε έπαψε να είναι «ελεύθερο βαρών» καθώς υπήρξαν προσημειώσεις και τα σχετικά. Στην πορεία τα πράγματα έγιναν δύσκολα και άρχισαν οι κατασχέσεις και η «καριέρα» του Hydra Beach στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών.

Το συγκρότημα βγήκε ουκ ολίγες φορές στο σφυρί. Η πρώτη ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2017 με αρχική τιμή προσφοράς 19,22 εκατ. ευρώ, αλλά μετά από προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο πλειστηριασμός ανεστάλη και το δικαστήριο ανέβασε το τίμημα στα 27,8 εκατ. ευρώ.

Mε αυτή την τιμή εκκίνησης ξαναβγήκε στις 21 Mαρτίου 2018, χωρίς αποτέλεσμα και το ίδιο σκηνικό έγινε και στον επαναληπτικό γύρο στις 25 Aπριλίου της ίδιας χρονιάς.

Εκείνη την εποχή οι πληροφορίες έλεγαν ότι το Hydra Beach το «λιγουρεύονταν» αρκετοί παίκτες της αγοράς και κυρίως ένας με «βαρύ όνομα» που έκανε τότε αισθητή την παρουσία του μέσω της συνεργασίας του με ισχυρό αμερικανικό όμιλο.

Το ξενοδοχείο, τελικά, αποδείχθηκε «χαλκέντερο» και δεν άλλαξε χέρια. Δεν συνέβη το ίδιο με τα δάνεια (και τις εξασφαλίσεις) που η Eurobank τα μεταβίβασε τον Αύγουστο του 2018 στη Lana Trade Receivables Sarl και εκείνη με τη σειρά της ανέθεσε τη διαχείρισή τους στην Β2Kapital Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., του γνωστού νορβηγικού ομίλου B2Holding.

Το συγκρότημα, βέβαια, είναι κι αυτό αντιμέτωπο με τις συνέπειες της πανδημίας που άλλωστε οδήγησαν πέρυσι στην πρόωρη λήξη της εποχιακής λειτουργίας του στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τώρα, όπως είναι λογικό, η διοίκηση της εταιρείας που αποτελείται από μέλη της οικογένειας Santoni, βλέπει τις προοπτικές «γκρίζες», αλλά ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι περιμένει (ακόμη) να λάβει από το κράτος 5,9 εκατ. ευρώ, ως υπόλοιπο της επιχορήγησης του αναπτυξιακού νόμου. Κάτι που προσδοκά ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα…

 

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media